ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP tam karıştırma

DYP tam karıştırma
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
DYP’de milletvekili aday sıralamasının açıklanması, teşkilatı bu sefer tam karıştı. Dün öğleden önce listelerin açıklanması üzerine yerlerini beğenmeyen 3. sıra adayı Kemal İncioğlu ile 6. sıra dayı Ş. Mehmet Özkaya adaylıktan çekildi. İki adayın çe
DYP’de milletvekili aday sıralamasının açıklanması, teşkilatı bu sefer tam karıştı. Dün öğleden önce listelerin açıklanması üzerine yerlerini beğenmeyen 3. sıra adayı Kemal İncioğlu ile 6. sıra dayı Ş. Mehmet Özkaya adaylıktan çekildi. İki adayın çekilmesi üzerine ikinci bir liste hazırlandı.
DYP Gaziantep’te milletvekili adaylığında birinci sıraya eski il Başkanı İbrahim Konukoğlu’nu getirdi. Milletvekili aday listesi parti tabanını memnun etmedi. Eski Milletvekili Şıh Mehmet Özkaya ile Kemal İncioğlu sıralarını beğenmeyerek adaylıktan çekilince dün ikinci bir liste hazırlandı.
İncioğlu ve Özkaya’nın çekilmesi üzerine listeye Şakire Nüket Balkan ile İhsan Bayraktar eklendi. İlk listede son sıradan aday gösterilen Cuma Çay’ın ikinci listede 6.sıraya alınması dikkat çekti.
Özkaya bağımsız aday olacak
Kayseri Milletvekili ile Konukoğlu arasında yaşanan birinci sıra kavgası dün sonuçlandı. DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Ayvaz Gökdemir’i Erzurum’dan aday gösterme kararı aldı. Adaylıktan çekilen Kemal İncioğlu, listenin sağlıklı hazırlanmadığını, partiye hizmet edenlere öncelik verilmediğini söyledi.
DYP’de Ayvaz Gökdemir tartışması ile başlayan huzursuzluk listenin açıklanmasından sonra doruk noktaya ulaştı. Bu defa da 6. Sıra milletvekilliği adaylığından çekilen Şıh Mehmet Özkaya bağımsız aday olacağını açıkladı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *