ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP’de 2. Sıraya ilginç çözüm: 2a, 2b

DYP’de 2. Sıraya ilginç çözüm: 2a, 2b
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
DYP Gaziantep teşkilatında sıkıntılı günler yaşanıyor. İl Başkanı Yardımcısı Cengiz İlbaylı, mevcut yönetim ve İbrahim Konukoğlu’nu suçlayarak görevinden istifa edince, Genel Başkan Tansu Çiller tarafından Ankara'ya çağırıldı.
DYP Gaziantep teşkilatında sıkıntılı günler yaşanıyor. İl Başkanı Yardımcısı Cengiz İlbaylı, mevcut yönetim ve İbrahim Konukoğlu’nu suçlayarak görevinden istifa edince, Genel Başkan Tansu Çiller tarafından Ankara'ya çağırıldı.
Milletvekili Aday Adayı İbrahim Konukoğlu, il başkanlığından istifa etmesine rağmen hala İl Başkanı gibi çalışmak, “Küçük olsun, benim olsun” anlayışıyla hareket etmek ve adaylarının belirlenmesi konusunda tek seçici olmakla suçlanıyor.
CHP'de yapılan yanlışlara ortak olmamak için il başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini belirten Cengiz İlbaylı, Genel Başkan Çiller’e de gönderdiği istifa dilekçesinde şöyle dedi:
“Konukoğlu, Çiller için ağıza alınmayacak sözler kullandı”
“Seçim öncesi il yönetim kurulu çalışmalarının yeterli olmaması yanında, milletvekili adaylığını kendisi için garanti gören İl Başkanı İbrahim Konukoğlu’nun Genel Başkanımız Tansu Çiller aleyhindeki konuşmaları hala Kulağımda çınlamaktadır. Genel başkanımızın kişiliğini herkesin yanında hakarete varan ifadelerle yeren bir şahsın milletvekili adayı olmasını kabullenemiyorum.”
“DYP küçültülüyor “
CHP'nin Gaziantep teşkilatının kurucularından olduğunu ve uzun yıllar İlçe Başkanlığı dâhil çeşitli kademelerde yöneticilik yaptığını vurgulayan İlbaylı, kimsenin adamı olmadığını sadece DYP’nin küçültülmesinden rahatsız olduğunu söyledi. İbrahim Konukoğlu’nun il başkanlığından İstifa ederek milletvekili adayı olmasına rağmen hala İl Başkanı gibi hareket ettiğine dikkat çeken İlbaylı, Şöyle devam etti:
“Konukoğlu sadece kendini düşünüyor”
Geçici yönetim kurulu hala eski İl başkanının talimatlarıyla idare edilmesi ve il başkanlığına parti tabanıyla hiçbir ilgisi olmayan bir şahıs (İzamettin Karslıgil) atanması, bütün ümidini kırdı. Sayın Konukoğlu, tüm adaylar konusunda tek seçici olmak istiyor. Ben il 2. Başkanı idim. Ancak hiçbir şeyden haberimiz olmuyordu. İbrahim Bey tek adam olmak istiyor. Birinci sıradan milletvekili adayı olup, seçilmeyi garantilemek istiyor. Gerisini düşünmüyor. Ancak bu parti, İbrahim Konukoğlu birinci sıradan aday olsun diye kurulmadı.
“Mevcut yönetim formalite”
DYP İl eski başkanı İbrahim Konukoğlu’na yönetilen suçlamalardan biri de 45 günde bir yönetim kurulunda değişiklik yapması. Tüzük gereği, geçici yönetim kurulunun 45 günde bir genel merkez tarafından onaylanması gerektiği belirtilirken, “Her 45 günlük süre sonunda İbrahim Bey kafasına uymayan üyelerin sözlerini çizip yerine yenilerini yazıyor. Her seferinde bir kaç üye değişiyor. Partide formalite bir yönetim var” deniliyor.
Refik Özdinç'in için İl Başkanı olacağı konuşuluyor
DYP Gaziantep Teşkilatı’nın önümüzdeki günlerde sürpriz gelişmelere sahne olabileceği ifade edilirken, Eczacı Refif Özdinç’in il başkanlığına getirileceği konuşuluyor. Diğer taraftan, İbrahim Konukoğlu’na Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması için genel merkez tarafından baskı yapılacağı da gelen haberler arasında bulunuyor.
**
DYP adayları Çiller'in onayına sunuldu!..
DYP de sonunda Büyükşehir Belediye Başkan adayını buldu. DYP’liler eski İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bingöl Yaşar'ı Büyükşehir'e aday gösterme kararı aldı. Şahinbey’e Cemal Altunbaş’ı aday gösteren DYP’nin, Şehitkâmil Belediye Başkan adayının da Erdal Hamavioğlu olduğu açıkladı. Adaylar Genel Başkanı Çiller'in onayına sunuldu.
DYP İl Başkanı İzamettin Karslıgil, İl ve İlçe teşkilatları ile yapılan görüşmeler sonunda Büyükşehir için Ali Bingöl Yaşar, Şehitkâmil için Erdal Hamavioğlu ve Şahinbey için Cemal Altınbaş aday göstermek için uzlaşma sağladıklarını söyledi. Karslıgil, üzerinde uzlaşma sağladıkları belediye başkan adaylarının isimleri ve teşkilatı düşüncesini, eski İl Başkanı İbrahim Konukoğlunun yarın Parti Genel Merkezi'ne sunulacağını vurguladı.
Belediyelerin üçü ile üç milletvekilliğini kazanacaklarını söyleyen Karslıgil, “Adaylarımız güçlü, lekesiz, memleketini seven, işçi ve esnafın teveccühünü kazanacak nitelikte, dürüst ve çalışkan, şahsi çıkar peşinde koşmayan yapıdalar. Teşkilat olarak genel merkezin okeyine sunacağımız adayları genel merkez de kabul edecektir” dedi.
Karslıgil, milletvekilliği adayı sıralamasının ise 24 Şubat'ta açıklanacağını sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *