ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP’de durum eşitlendi 1-1…

DYP’de durum eşitlendi 1-1…
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
DYP Şahinbey İlçe kongresini eski yöneticilerin desteklediği Cengiz Tiryaki’nin kazanmasının ardından
DYP Şahinbey İlçe kongresini eski yöneticilerin desteklediği Cengiz Tiryaki’nin kazanmasının ardından, Şehitkamil ilçe kongresini bir süre önce genel merkez tarafından atanan yeni yönetim kazandı. Mevcut Başkan Sadık Anlar 229 oy alırken, rakibi Ali Çiftçi’ye 145 oy çıktı.
İl başkanlığı çekişmeli geçecek
Feshedilen yöneticilerin Şahinbey’i, atanan yöneticilerin de Şehitkamil ilçe kongresini kazanmasıyla durum 1-1 oldu. İl başkanlığı seçimi için eski ve yeni yöneticilerin eşit şansa sahip olması il kongresinin çekişmeli geçmesini sağlayacak. Yeni seçilen il yönetiminin işi de zor olacak. Çünkü birbirine karşı mücadele etmiş iki ekibin uyumlu çalışması biraz zor görünüyor.

Kongrede küfür düellosu hakimdi
Dün yapılan Şehitkamil İlçe Kongresinde sürekli küfürlü atışmalar yaşandı.
Mevcut başkan Sadık Anlar’ın, diğer aday Ali Çiftçi “Milletvekili listesine giremeyince mahalle mahalle, köy köy dolaşarak DYP’ye oy vermeyin dedi” şeklindeki suçlaması ortamı birden gerginleştirmesine neden oldu. Bunun üzerine Anlar ve Çiftçi taraftarları arasında karşılıklı yuh sesleri ile küfürleşmeler meydana geldi.
Kızılay Düğün Salonu’nda yapılan kongrenin divan başkanlığını Kilis Belediye Başkanı Güven Sipahi yaptı. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan kongrede, salona giren partililer birkaç kez aramadan geçirildi. Divan başkanı kongrede ilk sözü Ali Çiftçi’ye verdi. Çiftçi, partililerin büyük oy kaybına uğradığını belirterek partiyi bu hallere getirenlerden hesap sorma vaktinin geldiğini söyledi. Yanlış yönetim ve uygulamalar yüzünden DYP’nin Gaziantep’teki oy oranın yüzde 6’lara kadar düştüğünü kaydeden Çiftçi, “Bu partiyi kendi güdümlerine almak isteyen ve burada kukla adaylar göstererek keyif çatmak isteyenlere artık dur demenin zamanı geldi. Göreve geldiğimiz taktirde partiyi önce bu insanlardan arındırma çabasına gireceğiz.” Diye konuştu.

Sadık Anlar ise Ali Çiftçi’yi parti aleyhine çalışmakla suçladı. Ali Çiftçi’nin hemen her yere aday olduğunu söyleyen Anlar, “Ben bu güne kadar hiçbir yere aday olmadım. Ama diğer yandan sen çıkacaksın bu partide belediye başkanlığına aday olacaksın, seçilemediğin zaman bu partiye oy vermeyin diyeceksin, milletvekilliğine aday olacaksın listeye alınmadım diye mahalle mahalle, köy köy dolaşıp bunlara oy vermeyin diyeceksin. Şimdide kalkıp ilçe başkanlığına aday olacak” şeklinde bir konuşma yaptı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *