ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP’liler Gökdemir’i karşılamaya gelmedi

DYP’liler Gökdemir’i karşılamaya gelmedi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
24 Aralık Seçimlerinde Kayseri’den milletvekili seçilen Devlet Bakanı Ayvaz Gökdemir,
24 Aralık Seçimlerinde Kayseri’den milletvekili seçilen Devlet Bakanı Ayvaz Gökdemir, dün memleketi Gaziantep’e geldiğinde protokol ve yakın akrabaları tarafından karşılanırken, parti teşkilatından hiç kimse bulunmaması dikkat çekti. Gökdemir bu durumu “Herhalde iletişim hatasından kaynaklanıyor” şeklinde yorumladı.

Devlet Bakanı Ayvaz Gökdemir, vilayette yaptığı konuşmada artık Kayseri milletvekili olduğunu, Gaziantep’e vedalaşmaya geldiğini belirterek, tamamladıkları dönemde tercihli ya da tercihsiz oy veren vatandaşların emanetine layık olmaya çalıştığını vurguladı. 24 Aralık’ta Türkiye’de güze ve örnek bir seçim yapıldığını 30 milyon insanın oy kullandığını hatırlatan Devlet Bakanı Gökdemir şöyle dedi: “Yapılan bu demokratik seçim milletimizin itibarını yükseltmiştir. Hükümet kurma çalışmaları da hızla devam etmektedir. Zaten tek başına hiçbir parti hükümet kuramıyor. Koalisyonlarda öyle alelacele olacak bir iş değil. Düşünülüp tartışılması gerek. Aynı zamanda ciddi mutabakatlar olması gerek. Zaten yeni bir hükümet kuruluncaya kadar bizler görevimizin başındayız. Ortada bir hükümetsizlik yok. Vatandaşların gönlü rahat olsun.”

RP-DYP koalisyonuna sıcak bakmadıklarını vurgulayan Gökdemir, RP ile kendi parti programları arasında çok büyük farklılıklar bulunduğunu, bu nedenle de böyle bir koalisyonun kurulmasının imkânsız olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti:
“Bizim gönlümüzde uyumlu bir hükümet için DYP-ANAP koalisyonu bulunmaktadır. Buna DSP ya da CHP içerden ya da dışarıdan destek verebilir. Böyle bir formül çok daha sağlıklı olur kanaatindeyim. Eğer bu parlamento içinden bir hükümet kurulamazsa o zaman erken seçime gidilir. Bunun başka alternatifi yoktur.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *