ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ecevit bizden yediği tokadı unutamıyor!..

“Ecevit bizden yediği tokadı unutamıyor!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, Refah’sız hükümet için çaba gösteren DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit’e
Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, Refah’sız hükümet için çaba gösteren DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit’e tepki göstererek, “MSP döneminde Ecevit’le koalisyon yaptık. Ortaklığımız sırasında Ecevit bizim tokadımızı yedi. Şimdi bu nedenle sürekli RP’ye saldırıyor” diye konuştu.

“Sağcı liderlere şaşıyorum, az daha Ecevit’i başbakan yapacaklardı”
DSP Lideri Bülent Ecevit’in 80 öncesi MSP ile kurduğu koalisyon hükümeti sırasında milletvekillerinin tamamına yakının başka partilere geçtiğini söyleyen Bozgeyik, “Ecevit’in milletvekili sayısı o kadar azaldı ki, CHP grup kurumaz hale geldi.
Ecevit de siyasi hayatını bırakacağını ilan etti. Şimdi aynı Ecevit tekrar umut oldu. İşin ilginç tarafı da hem sağcıların, hem solcuların umudu oldu. Merkez sağ partiler az daha Ecevit’i başbakan yapacaklardı. Bu politikayı anlamak mümkün değil” şeklinde konuştu.

“Ecevit yumruğumuzu yedi”
Bozgeyik, Ecevit’in MSP ile girdiği koalisyonda büyük darbe yediğini, bu denenle de RP’yi hükümet dışında bırakmaya çalıştığını vurgularken, “Ecevit lideri tahrik ediyor. RP’yle ortaklığa yanaşmamalarını istiyor. RP döneminde bizim yumruğumuzu yedi. Bizim başarılı çalışmalarımız sonucu çok zor durumlara düştü. Hatta siyaseti bıraktı. Bunları unutamadığı için vatandaştan en fazla oyu alan ve en fazla milletvekiline sahip olan bir partiyi hükümet dışında bırakmaya çalışıyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Hükümet Kurulur
Meclisteki mevcut tablodan bir hükümetin çıkacağını söyleyen Bozgeyik, 550 milletvekilinden 300 kadarının yeni seçildiğini, yeni seçilen milletvekillerinin de erken seçime gitmeyi göze alamayacaklarını savundu. Diğer taraftan ANAP ve DYP’nin hükümete girmemesi dahilinde biteceğini söyleyen Bozgeyik, “Hangi parti hükümet dışında kalırsa dağılır. DYP dışarıda kalırsa parti içi muhalefettekileri başka partilere gider. ANAP dışarıda kalırsa BBP’liler ayrılır. Bu nedenle her iki partini,n kaderi de bir bakıma hükümete bağlı. Diğer taraftan liderler hükümete kurumazsa bu sefer milletvekilleri devreye girer” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *