ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim felç!

Eğitim felç!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
400 kadar öğretmenin emekli olmasıyla birlikte, öğretmen açığı bulunan okullarda büyük sıkıntıya neden oldu.
400 kadar öğretmenin emekli olmasıyla birlikte, öğretmen açığı bulunan okullarda büyük sıkıntıya neden oldu. Sınıflar birleştirilince, bir sınıftaki öğrenci sayısı 100’ü geçti. Bazı sınıflarda ise öğretmensizlik nedeniyle ders yapılmıyor.
Emekli öğretmenler devleti suçluyor. Yıllarını çocuklarımızı eğitmek için harcayan öğretmenler, devlet politikasının kendilerini yıllık öğretmen Şahinde Satılmış duygularını anlatırken kendini tutamıyor ve gözyaşları boşalıyor.

Mehmetçik İlkokulu2nda müdür, müdür yardımcısı ve 11 öğretmen aynı anda emekli oldu.
Mehmetçik İlkokulu’ndaki 22 öğretmenden 11’i ile müdür ve müdür yardımcılarından biri yarıyıl tatilinde emekli oldu. 11 öğretmenin bir anda emekliye ayrılmasıyla sınıfların yarısı öğretmensiz kaldı. Ancak emekli olan öğretmenlerin bir kısmının tekrar göreve dönmesi sıkıntıyı az da olsa giderdi. Emekli olmalarına rağmen devletten para almadan görevlerine devam etme kararı alan öğretmenler Ayça Suran, Güler Tüfek, Nermin Çapik, Şahinde Satılmış, Emmun Cüneytoğlu, Hatice Türkmen, Hatice Çelikkanat ve Emel Özcan, emekli olmak istemediklerini, ancak devlet politikasının kendilerini emekli olmaya zorladığını söylediler.
Öğretmenler emeklileri ve tekrar okula dönüşleri ile ilgili olarak duygularını şöyle dile getirdiler:

Ayla Suran: “Aslında emekli olmayı hiç düşünmüyordum. Birdenbire emekli yaşanın yükseleceği, emekli ikramiyesinin taksitle ödeneceği söylentileri çıkınca emekli oldum. 26-27 yıllık hizmetim var. Bunca yılın emeğini kurtarmak için çareyi emekli olmakta bulduk. Aslında kendimi hiç emekliliğe hazır hissetmiyordum. Aniden verilmiş ve ikramiyemi kurtarmak için alınmış bir karar.
Güler Tüfek: “Maddi yönden emekliliğe karar verdim. Ancak öğrencilerin boşlukta kaldıklarını duydum. Buna çok üzüldüm ve derslerin boş geçmemesi için tekrar geldim. Çalışmaya devam edeceğim.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *