Kamu kaynaklarının kamu eğitim kurumlarından özel eğitim kurumlarına kaydırılmasının, eğitim ve öğrenim hakkının kullanılması yönündeki söylemin toplumsallaştırma yerine, ideolojik indirgemecilik içinde ele alınmasının yanlış olduğunu söyleyen Bozgeyik, eğitim sorunlarının çözümüne yönelik ciddi bir politika olmadığını açıkladı.
Bozgeyik, “Toplumsal eşitsizliğin bir sonucu olarak ortaya çıkan yoksul aile çocuklarının eğitimi sorunu “Yoksul ailelerin çocuklarına eğitim yardımı” ile çözülmesi yoluna gidilmesi çözümünden çok bu eşitsizliğin bir yönüyle kalıcı hale getirilmesi, diğer yönüyle toplum içinde çocukları psikolojik olarak yaralayacak damgalama işlevi görecektir. Bu nedenle cemaat kültürünü yansıtan bu uygulama yerine sosyal devleti güçlendirme, kamusal eğitime daha fazla kaynak ayırma yöntemi benimsenmelidir” diye konuştu.
Eğitim Sen in, "Acil Eylem Planı’nın açıklanmasından sonra kamuoyunda başlayan tartışmaları değerlendiren Bozgeyik sözlerine şöyle devam etti: “Öğrenci disiplin affı genişletilerek bütün kamu çalışanlarını kapsamalı, af yasası geciktirilmeden bir an önce çıkarılmalıdır. Çıkarılacak affın, kamusal alanın düzenlenmesine ilişkin çağdaş normları zorlayacak özellikler taşımamasına dikkat edilmelidir. Meslek/teknik ve genel lise olarak yeniden yapılandırılacak ortaöğretimde modüler kredili sistem uygulamalı, öğrencilerin yükseköğretime sınavsız geçişleri kendi alan ve programlarıyla ilişkilendirilerek gerçekleştirilmelidir. Üniversitelerin yönetsel kadrolarının oluşmasına siyasi iktidar müdahale etmemeli, bölünen üniversitelerin yönetim kadrolarının oluşması, çalışanların kendi özgür inisiyatifleri (seçim) ile gerçekleştirilmelidir.