ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitime “Emekli” darbesi

Eğitime “Emekli” darbesi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Emekli olan öğretmenlere verilen ikramiyelerin arttırılması üzerine yarıyıl tatilinde 350 öğretmen emekliye ayrıldı.
Emekli olan öğretmenlere verilen ikramiyelerin arttırılması üzerine yarıyıl tatilinde 350 öğretmen emekliye ayrıldı. 350 öğretmenin emekli olmasıyla birlikte öğretmen açığı 750’ye yükseldi.
Kasım ayında emekli olan öğretmenlerin 300 milyon lira civarında emekli ikramiyesi aldıkları ifade edilirken, hükümetin katsayıları artması üzerine emekli ikramiyelerinin 800 milyon liraya kadar çıktığı belirtiliyor. Emekliliğinin cazip hale gelmesiyle 25 yılını dolduran arka arkaya emekli olurken, öğretmen açığı had safhaya ulaştı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü İbrahim Salduz, daha önce il genelinde 400 öğretmen açığı bulunduğunu ifade ederken, “Birinci dönemi, ilkokullarda 200 sınıf öğretmeni ve 200 branş öğretmeni olmak üzere toplam 4000 öğretmen açığı ile kapattık. Şimdi emekliliğin hızlanmasıyla birlikte öğretmen açığımız 750’ye çıktı” diye konuştu.

Vekil öğretmen alınacak
Öğretmen açığının artması üzerine vekil öğretmen alacağı açıklanırken, vekil öğretmenlik için başvuruların devam ettiği belirtildi. Vekil öğretmenlik yapmak isteyenlerden fakülte veya yüksekokul mezunu olma şartı arandığı açıklandı. 1995-96 Eğitim ve öğretim yılında Gaziantep’te kapalı köy ilkokulu bulunmadığı belirtilirken, en fazla açtığın Türkçe, Matematik, İngilizce gibi branş derslerinde yaşandığı bildirildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *