ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekmek “Aslanın ağzında”

Ekmek “Aslanın ağzında”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Zamma doymayan unun torbası 15 günde 730 bin liradan 1 milyona çıktı
Zamma doymayan unun torbası 15 günde 730 bin liradan 1 milyona çıktı
Gaziantep’teki fabrikalarda üretilen birinci kalite ekmeklik unun torbası geçtiğimiz ay 730 bin liradan 800 bin liraya çıkarken, şimdi bir milyon liraya yükseldi. Un fabrikası sahiplerinin, önümüzdeki günlerde fiyatları daha da artıracaklarını belirtmeleri ise hem vatandaşları hem de fırıncıları endişelendiriyor. Un fiyatlarına zam yapılması üzerine ekmek fiyatlarını arttırma kararı alan fırıncılar, ikinci bir zamla karşılaşınca adeta şok oldular. Son zammın ekmek fiyatlarını arttırmak için yapılan çalışmalarını alt-üst ettiğini belirten Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Özberk, “Fiyatlar bir düzeyde kalmadığı için, ekmeğe zam yapacak komisyon bir türlü sağlıklı çalışmıyor. Sanıyorsam bu hafta içinde yeni ekmek tarifesini belirleriz” diye konuştu.

Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mehmet Basut ise piyasada buğday bulunmadığını bu nedenle de un fiyatlarının yükselmesinin doğal olduğunu belirtti. Basut, “Bugün ekmeklik unun fiyatı 14 bin lira, yani sadece bir torba buğday zaten 700 bin lira yapıyor. Bunun kepeği vb. hariç. Dolayısıyla un fiyatları artacak. Diğer taraftan piyasada buğday yok” şeklinde konuştu.

Önceki hafta 800 bin lira olan unun torbasının dün bir milyon liraya yükseldiğini söyleyen Mazlum Un Fabrikası yetkilileri, “Devletin ofislerinde buğday yok, ithal buğday da bulunmuyor, Piyasada buğday kıtlığı olunca da fiyatlar doğal olarak tırmanıyor. Devletin aldığı herhangi bir önlem de yok. Bu nedenle fiyatlar her gün artıyor. Bizde zararına satış yapacak değiliz ya, buğdaya yansıyan zammı una da yansıtmak zorundayız. Böyle giderse yılbaşına kadar unun torbası 2-3 milyon lirayı bulur. Piyasada buğday yok. Bakın daha geçen hafta torbası 800 bin liraydı, şimdi bu yükselerek bir milyon oldu, böyle giderse bu daha da yükselir” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *