ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekmek mücadelesi yaş ve cinsiyet tanımıyor

Ekmek mücadelesi yaş ve cinsiyet tanımıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
İşsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı özellikle dar gelirli ailelerin yaşam koşullarını olumsuz yönde etkiliyor.
İşsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı özellikle dar gelirli ailelerin yaşam koşullarını olumsuz yönde etkiliyor.
Bu tip ailelerde küçük büyük, kadın erkek herkes karınca kararınca çalışıp ailenin ayakta kalabilmesi için mücadele ediyor. Çocukların ise bu mücadeledeki payı oldukça fazla, Çocuklar ailelerinin geçimlerine katkıda bulunmak için, çocuklarını yaşamak bir tarafta okula bile gidemiyorlar.
Hemen her cadde kenarında ya da sokakta sıkça rastlandığımız çocuk satıcılar, işyerlerini kapı kapı dolaşıp, peçete, yara bandı, kağıt mendil gibi ufak tefek şeyleri satarak evine ekmek parası götürmek isteyen çocukların sayıları son yıllarda giderek arttı. Hatta küçük yaştaki bu çocukların bir çoğu ilkokulu bitirdikten sonra öğrenimine devam etmeyerek aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla yaşam mücadelesinin içine giriveriyorlar.

İşte, bu çocuklardan biri olan Selahattin Çelik henüz 12 yaşında olduğunu belirterek şunları söylüyorlar:
“6 yıl önce ailece Van’dan göçüp Gaziantep’e geldik. Biz sekiz kardeşiz ve kirada oturuyoruz. Annem ve babam yaşlı olduğu için çalışamıyorlar. Annem ve babam yaşlı olduğu için çalışamıyorlar. Ama ailede büyük olarak biz iki erkek kardeş çalışıyoruz. Kız kardeşlerimiz ise evde. İlkokulu bitirdikten sonra okula gitmedim. Çünkü çalışmamız gerek. Mendil satarak ailemizin geçimine katkıda bulunmaya çalışıyorum.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *