ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekmek ve dolmuş zamlandı

Ekmek ve dolmuş zamlandı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Francala 11 bin, pide 5 bin, dolmuş 15 bin lira oldu.
Francala 11 bin, pide 5 bin, dolmuş 15 bin lira oldu. Taksi taşıma ücretlerine yapılan zamlardan sonra dün de dolmuş ücretleri arttırıldı. Yapılan zamlardan sonra 10 bin lira olan dolmuş ücreti 15 bin liraya çıkartıldı.

Pide ilk kez francalayı solladı
Ekmek fiyatlarına yapılan zamlarla Gaziantep’te ilk kez pide ekmeğinin fiyatı francalayı geçti. Zamlardan önce francalanın kilosu 33 bin, pidenin kilosu ise 31 bin liradan satılırken, yeni fiyat düzenlemesi ile francala 38 bin, pide ise 38 bin 500 liradan satılmaya başlandı.
Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Özberk, yeni tarifeyi almayan fırıncıların zamlı satıştan yararlanamayacağını belirtirken, “Maliyetlerin sürekli olarak artması karşısında esnaf zor durumda kaldı ve zam istedi. Biz de zam yapma taraftarı değiliz. Çünkü her zamdan sonra satışlarımız biraz daha düşüyor. Zamların sorumlusu biz değiliz. İşin kaynağına inmek gerek. Un fabrikaları una zam yaparsa bu zam doğrudan ekmeğe yansır. Çünkü ekmeğin ana maddesi undur. Diğer taraftan odun ve işçilik giderleri de sürekli artıyor” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *