ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Enerji endişesi

Enerji endişesi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
Gaziantep Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.
Gaziantep Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Gaziantep sanayisinin sorunlarının anlatıldığı toplantıda, en önemli sorun olarak enerjiye dikkat çekildi. Toplantıya Vali Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri de katıldı.
Enerjinin şu anda sorun gibi gözükmese de önümüzdeki yıllarda sanayide enerji dar boğazı yaşanacağının kendi elektriğini kendisinin üretmesinden başka çare olmadığını söylediler.

4 Temel sorun
GSO Başkanı Kamil Şerbetçi, sanayinin 4 ana sorunu bulunduğunu belirtirken, “Bunlar enerji, su, havaalanı ve Organize Sanayi’nin alt yapısıdır” derken, elektrik kesintilerinin arttığını, tedbir alınmadığı taktirde gelecekte büyük sorunlar yaşanacağını söyledi. NATO’nun ihtiyaçlarını üretmeye talip olduklarını ifade eden Şerbetçi, “NATO’nun ihtiyaçlarının Türkiye’den karşılanması ile ilgili bir çalışma var. Konuyu araştırmak için Bakanlıkla görüştük. Bunun için AKAP denilen bir belge almamız gerektiğini söylediler. Başvurumuzu yaptık, yetkililer önümüzdeki günlerde şehrimize gelip incelemelerde bulunmaktan sonra bu belgeyi verecekler. Bize de böylece NATO’nun ihtiyaçlarının karşılanması için açılacak ihalelere gireceğiz” diye konuştu.
GSO Başkan Vekili ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı İşsever ise, sanayinin altyapı, arsa gibi ihtiyaçlarını anlattı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 187 milyar lira olan hak edişi vermesini beklediklerini ifade eden İşsever, “Bu para Bölgemizin bazı sorunlarını çözmemize yetecektir” şeklinde konuştu. GSO Meclis Üyesi Nejat Koçer ise, sanayide özellikler ara eleman sıkıntısı çekildiğini ifade ederken, bu tür kurumların açılmasının hızlandırılmasını istedi.

“Enerji dar boğazı en büyük düşmanımız”
2000’li yıllarda Türkiye’yi bekleyen enerji sorunlarına dikkat GSO Meclis Üyesi Gazetemiz Sahibi Aykut Tuzcu, işgal kuvvetlerine karşı tarihte eşine ender rastlanılan bir savunma örneği gösteren Gazianteplilerin kentlerine Gazilik ünvanını kazandırdıklarını belirtirken, enerjinin ise şu anda günümüzün en önemli sorunu olduğunu belirtti.
“Enerji dar boğazını, “Düşman” olarak niteleyen Tuzcu, “Kendi elektriğimizi kendimizin üretmesinden başka çare yok. Eğer üretemezsek Gaziantep’in gelişmesini engellemiş oluyoruz” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *