ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Engellilere rehabilitasyon merkezi

Engellilere rehabilitasyon merkezi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.16
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.16
Huzurevi binasının bitişiğindeki blok Gaziantep Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’ne dönüştürüldü.
Huzurevi binasının bitişiğindeki blok Gaziantep Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’ne dönüştürüldü. 100 Yataklı olan merkezin ilk etapta 35 yatağı hizmete açılırken, işadamı Naci Topçuoğlu’nun da bir Zihinsel Engelliler Okulu yaptıracağı bildirildi.
Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı dün Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Abdülkadir Ateş, Vali Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Rektör Uğur Büget ve çok sayıda yetkilinin katıldığı bir törenle yapıldı. Devlet Bakanı Ateş, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 9’unun engelli olduğunu belirtirken, Türkiye’de 6,5 milyon civarında özürlü olduğunu söyledi. Ateş, engellilerin sorunlarına çözüm bulunamadığını ifade ederken, devletin bu konuda yetersiz kaldığını vurguladı. Ateş, “6,5 milyon engelliden ancak birkaç bin tanesi devlet tarafından yaptırılan rehabilitasyon merkezlerinden yararlanabiliyor” şeklinde konuştu.
Engellilerin eğitilmesi ve topluma kazandırılmasının önemli bir konu olduğunu, bunun için hayırseverlerin yardımlarına da ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Ateş, “Devlet bu konuda çok yetersiz kalmış. Bölgemizde ilk kez böyle bir merkez açılıyor. Bu gölgemiz için avı verici bir olay. Sanayici Naci Topçuoğlu’nun Zihinsel Engelliler Okulu yaptıracağını memnuniyetle öğrendim” diye konuştu.
Vali Muammer Güler de, göreve geldiği günden buyana engellilerin sorunları ile yakından ilgilendiğini belirtirken, “Ülkemizde ve şehrimizde bu gibi merkezlere büyük ihtiyaç var. Engellilerin topluma kazandırılması için bu merkezlerin sadece bir rehabilitasyon merkezi olarak kalmayıp, özürlüler için iş merkezi haline dönüştürülmesi gerekir” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *