ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Erken seçim olmasın”

“Erken seçim olmasın”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
Siyasi partilerin yerel düzeydeki temsilcileri mevcut hükümet krizinin bir an önce aşılması
Siyasi partilerin yerel düzeydeki temsilcileri mevcut hükümet krizinin bir an önce aşılması yönünde hem fikir. Ancak çoğunluk RP’nin denenmesinden yana. Bu arada parti temsilcileri çeşitli alternatifler ileri sürüyorlar. Hiçbir parti temsilcisi erken seçime sıcak bakmıyor.

“Bütün alternatifler denenmeli”
RP İl Başkan Yardımcısı A. Cabbar Özkara:” Şu an bir erken seçime gerek yok. Önce bütün alternatifler içerisinde bir hükümet denenmeli. Eğer bu alternatif içerisinde bir hükümet kurulmazsa o zaman erken seçime gidilmeli. Aslında biz erken seçime pek taraf değiliz,, fakat erken seçimden de kaçmıyoruz. Bizim partidekiler seçime her an hazır. Ancak şuan yapılacak bir erken seçim ekonomiye zarar veriri. Mevcut partiler içinden bir icraat hükümeti kurulsun krizde aşılsın. RP olarak biz bütün partilere eşit seviyede bakıyoruz. Bu nedenle hepsiyle uyumlu bir koalisyon yapabiliriz”

“RP-DYP sağlıklı olmaz”
ANAP İl Başkanı Şerif Başkülekçi: “Her şeyden önce hükümet krizini biz yaratmadık. Krizi yaratan Çiller. Aslında biz olayın bu aşamaya gelmesini istemiyorduk. Daha iyi bir koalisyon istiyorduk. O nedenle şu aşamadan sonra güçlü bir icraat hükümeti kurulacaksa biz varız. Yoksa da erken seçim en doğrusu. Zaten bu konuda genel merkeze bağlıyız ve verecekleri kararla saygılıyız. RP-DYP Koalisyon hükümeti sağlıklı olmaz. Üstelik bu iki partinin bir araya gelerek hükümet kurmalarını bile bizim mantığımız almıyor.”

“Erken seçim faydalı olmaz”
DYP İl Başkanı Kemal Küçükcan: “Parlamentoda güçlü bir koalisyon hükümetinin oluşması gerek. Çünkü azınlık hükümeti yada zayıf hükümet yürümüyor. Bu krizin aşılması içinde DYP-ANAP-DSP veya CHP’li bir hükümet olabilir. Ya da ANAP- SP olabilir eğer bu da olmazsa o zaman seçim hükümeti olmak kaydı iler DYO-RP olabilir. Yoksa da geniş tabanlı bir seçim hükümeti oluşturulup gerekli asal düzenlemeler yapılarak erken seçime gidilmeli. Aksi halde sandıktan çıkacak sonuç aynı olur. Baraj sistemi kalkmalı. Zaten sağ ve solda yeteri kadar istikrarlı parti olduktan sonra her görüşün parlamentoda temsil edilmesinde de hiçbir sakınca yoktur. Olursa daha iyi olur”.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *