ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnaf hileden vazgeçemiyor!

Esnaf hileden vazgeçemiyor!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube müdürlüğü tarafından 1995 yılı içerisinde alınan 376 gıda numunesinden 109’u bozuk çıktı.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube müdürlüğü tarafından 1995 yılı içerisinde alınan 376 gıda numunesinden 109’u bozuk çıktı.
Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hıyasettin Erdem, geçtiğimiz yıl içerisinde 1002 işyerinin denetlendiğini belirterek, “99 işyeri hakkında yasal işlem yapıldı, bazıları da belirli sürelerle kapatıldı. Diğer taraftan 376 gıda numunesi aldık. Bunlardan 109’unun standartlara uymadığı ve bozuk olduğu tesbit edildi. Bozuk numunelerin sahipleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu” diye konuştu.

“En fazla fırın ve tüpçü açılıyor”
Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü 1995 yılı içerisinde 184 işyerine ruhsat verdi. Yeni açılan işyerleri arasında ilk sırayı fırın ve tüpçü dükkânları alıyor. Büyükşehir Belediyeleri’nin gayri sıhhi işyeri açma ruhsatı verdiğini belirten Çevre Sağlık Müdürü Hıyasettin Erdem, 1995 yılı içerisinde yapılan müracaatların değerlendirildiğini ve şartları uygun olan 184 kişiye işyeri açma ruhsatı verildiğini söyledi. Erdem, en fazla fırın ve tüpçü dükkânlarının açıldığını ifade ederken, “Geçtiğimiz yıl ruhsat verilen 184 işyerinden 42’si fırın, 41’i ise LPG bayisidir. Diğer taraftan son bir yıl içerisinde 6 akaryakıt istasyonuna da ruhsat verildi” şeklinde konuştu.
Diğer taraftan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü2nün halı atölyesi, akaryakıt, oto yıkama, oto lastiği, hamam, sauna, plastik ayakkabı, çuval, kuruyemişçi, süt ve süt ürünleri, un değirmeni, baklava ve matbaa gibi gayri sıhhi işyerlerine ruhsat verme yetkisinin bulunduğunu bildirdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *