ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnaf tatilde!

Esnaf tatilde!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Ramazan ayı ve kar yağışı nedeniyle Pazartesi gününden beri Küçük Sanayi Sitesi’ndeki işyerlerinin yüzde 30’u açılmıyor.
Ramazan ayı ve kar yağışı nedeniyle Pazartesi gününden beri Küçük Sanayi Sitesi’ndeki işyerlerinin yüzde 30’u açılmıyor. Zaten zorla olan ekonomik faaliyetler durma noktasına geldi
Bir taraftan Ramazan ayı, diğer taraftan da soğuk hava şartları piyasaları büyük ölçü-de etkilerken, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ömer Küsbeoğlu, “Sanki tatile girdik. İşler tamamen durdu” diye konuştu.
Küçük Sanayi Sitesi’nde 30 meslek grubundan 24010 işyeri ile 250 sosyal tesis bulunduğunu belirten Küsbeoğlu, “Bizim sitedeki iş durumu Habur Kapısı’na bağlıdır. Körfez Savaşı’ndan sonra kapı hiçbir zaman doğru dürüst çalışmadı. Geçtiğimiz yıllarda bir ara açılır gibi oldu, geri kapandı. Eskide Habur’dan dünde 2 bin kamyon geçerdi. Kamyon şoförleri sitemizdeki işyerlerinden araçlarının tamir ve bakımını yaptırır, lokantalarında yemek yerdi. Şimdi biz günlerce müşteri bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Sitedeki iş krizinin son 4 gün içerisinde had safhaya ulaştığını belirten Küsbeoğlu, “Ramazan ayı ve kar üst üste geldi. Pazartesi gününden beri 600 kadar işyeri hiç açılmıyor. Esnaf dükkânı açsa bile bir şey değişmeyecek. Çünkü müşteri gelmiyor” dedi.
Küsbeoğlu, “ Bu durumda esnaf da, en azından yol parası, yemek parası verememek için zamanını evinde geçiriyor” dedi.
“Hükümet acilen kurulmalı”
Hükümet boşluğunun da esnafı olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Küsbeoğlu, “Ekonominin istikrarsızlığa tahammülü yok. Seçimlerin üzerinden bir aydan daha uzun süre geçmesine rağmen, henüz hükümet kurulmadı. Bu konudaki çabaların biran önce sonuçlanmasını istiyoruz. Şu veya bu partiden çok ülkenin acilen güçlü bir hükümete ihtiyacı var” diyerek ülkenin daha fazla hükümetsiz bırakılmasını istedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *