ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Et seyirlik!

Et seyirlik!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Ramazan ayı başlayalı 5 gün olmasına rağmen et piyasasında beklenen canlılık olmadı
Ramazan ayı başlayalı 5 gün olmasına rağmen et piyasasında beklenen canlılık olmadı
Et Balık Kurumu Gaziantep’te günde bir ton et satışı yaparken, serbest ise ortalama 25 ton et satıldığı bildiriliyor. Gaziantep’in nüfusunun bir milyon olduğu düşünüldüğünde kişi başına düşen günlük ortalama et tüketiminin 26 gram olduğu ortaya çıkıyor.
Dana ve koyun eti gibi kırmızı etin fiyatının yüksek olmasının vatandaşları beyaz ete yönelttiği belirtiliyor. Önceki yıllara oranla,ü bu yıl Ramazan ayında et satışlarında görülen durgunluk, satıcıları oldukça düşündürüyor. Her yıl Ramazan ayında satışların arttığını belirten Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Yılmaz İsaoğlu, “Bu yıl satış yok denecek kadar az. Et yiyen insanların sayısı giderek azaldı” diye konuştu.
Ramazan ayında önce serbest piyasada 120-140 bin lira arasında satılan tavuğun fiyatı, şimdi 135 bin lira ile 170 bin lira arasında değişiyor. Et-Balık Kurumu’nda ise tavuk 130 bin liradan satılıyor.
Et-Balık Kurumu yetkilileri, Ramazan ayından bu yana beyaz et satışlarında artış olduğunu, dana ve koyun etinde ise fazla bir değişiklik olmadığını belirtirken, Kasaplar ve Celepçiler Odası Başkanı Yılmaz İsaoğlu da sektördeki durgunlukla ilgili şunları söyledi:
“Kentin nüfusu her geçen gün artıyor, üstelik Ramazan ayı da geldi ama nedense satış yok. Böyle zamanda satış olmamasına aklımız bir tür akıl sır erdiremiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Fiyatlar halen eski düzeyde. Zam da yapmadık, zaten şu durumda böyle bir düşüncemiz de yok, ama satış olmuyor.”
İsaoğlu, halkın alım gücü kalmadığı için et alamadıklarını, bunun da sektörde olumsuz etki yarattığını sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *