ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Et yarım milyon

Et yarım milyon
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
Deli Dana dedikoduları tavuğun ardından koyun etinin yüzde 30 zamlanmasına neden oldu
Deli Dana dedikoduları tavuğun ardından koyun etinin yüzde 30 zamlanmasına neden oldu
Deli dana hastalığının çıkması üzerine özellikle dana eti tüketiminin yüksek olduğu İstanbul, İzmir ve Ankara gibi iller Gaziantep’te önemli ölçüde et talebinde bulundular. Canlı hayvanın kilosunun artması üzerine kasaplar da fiyatlara ortalama yüzde 30 oranında zam yaptılar. Daha önce ortalama 350 bin liradan satılan koyun eti şimdi 450-500 bin lira arasında satılıyor.

“Deli Dana uydurmaca”
Canlı Hayvan ihracatsı ve Türkiye ihracatçılar Meclisi İcra Komitesi Üyesi Ali Şahindal, Deli Dana hastalığının Almanya ile İngiltere’nin Pazar kavgasını sonucu bilinçli olarak çıkartıldığını belirterek, “Alman tavukçulara balıkçılar lobisinin destek vermesi ile böyle bir senaryo uyduruldu ve başarılı da olundu. Çünkü İngiltere’nin sahip olduğu et pazarını şimdi Almanlar ele geçirdi” dedi.
Vatandaşların hiçbir şüpheye kapılmadan dana eti yiyebileceklerini vurgulayan Şahindal, “Tüm dünyada Deli Dana hastalığından 3 yılda ölenlerin sayısı toplam 8’dir. Ancak sigaranın yüzde 95 oranında kanser yaptığını bilimsel bir tespittir. Buna rağmen insanlar sigaraya devam edip, dana etinden kaçıyorlar. Bunu anlamak mümkün değildir. Diğer taraftan bu hastalığın dünya üzerinde hiç görülmediği üç ülkeden birisi Türkiye’dir. Diğer ikisi ise Yeni Zelanda ve Avustralya’dır” diye konuştu.

“Politikacılar tutarsızlığı”
Deli Dana hastalığı ile ilgili olarak koparılan yaygara Türkiye’deki tutarsız politikacıların büyük payı olduğunu vurgulayan Şahindal, “Tarım Bakanı çıkıyor çelişkili, saçma sapan açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamaları medya da çok iyi kullanınca, olay büyüdü. Politikacıların bu gibi durumlarda çok daha dikkatli ve tutarlı olmaları gerekir” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *