ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Fırsat bulmuşken yiyin!

Fırsat bulmuşken yiyin!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.52
Sera üretiminin son bulmasıyla, yaza “merhaba” diyen sebzelerin fiyatı yüzde 150-900 oranında düştü, ancak İran’dan ithalata yasak getirildiği için bazı meyve fiyatları yüzde 50 oranında arttı.
Gaziantep Sebze Hali’nde sera ürünleri yerini tarla ürünlerine bıraktı. Ocak ayında rekor düzeye ulaşan sebze fiyatları Haziran ayına girilmesiyle birlikte yine rekor denecek düzeyde düşmeye başladı. Fiyat düşme oranı yüzde 150 ile 200 oranının da gerçekleşirken, İran malının Gaziantep’te piyasaya girmemesi yüzünden bazı meyvelerin fiyatı yerinde saydı. Patatesin fiyatı ise beş ay içinde yüzde 200 oranında arttı.
Daha önce Antalya ve İzmir yöresinde seralarda yetiştirilen meyve ve sebzelerin Gaziantep’e girişi büyük ölçüde durdu. Sebzelerde bolluk yaşanırken, bazı meyve ve sebzelere talebin olmamasının fiyatları düşürdüğü savunulurken, kışın içinde kilosu 50 bin liraya verilen yeşilbiberin, bugün kilosu 5 bin liradan yüzüne kimse dönüp bakmıyor. Limon fiyatının ise, mevsimi olmadığı ve kente girişinin az olmasından dolayı kışa oranla yüzde 100 arttığı belirtilirken, ürünlerin ucuzlaması üzerine halkın toptan alışveriş için hale geldiği görüldü.
Sebze Hali Müdürlüğü yetkilileri, fiyatların yüzde 30 oranında daha düşeceğini ve bunun da üç ay boyunca devam edeceğini söylediler. Gaziantep yöresinde yetiştirilen sebzelerin Hal’e girdiğini belirten yetkililer, “İran’dan ithalata yasak geldiği için karpuz, elma ve patlıcan fiyatları istenildiği kadar düşmedi. Halkın, toptan alışveriş yapmak için daha çok Sebze Hali’ni tercih ettiği bu günlerde en fazla salatalık ve domates tüketimi fazla” dediler.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *