ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GASKİ’ye haksızlık!

GASKİ’ye haksızlık!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
GASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kıvrakdal, Maliye’de3n 155 milyar lira KVD alacakları bulunduğunu,
GASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kıvrakdal, Maliye’de3n 155 milyar lira KVD alacakları bulunduğunu, bu parayı tahsil edemedikleri gibi resmi kurumlardan gelen su paralarına Maliye’nin el koyduğunu söyledi.
GASKİ’nin hem Maliye adına KDV topladığını, hem de iş yaptırarak KDV ödediğini ifade eden Genel Müdürü Yardımcısı Kıvrakdal; “Biz hizmet yaptıran bir kuruluşuz. Yaptığımız işlere karşılık Maliye’ye KDV ödüyoruz. Diğer taraftan da su parası toplarken, Maliye adına KDV tahsil ediyoruz. Yani bir taraftan Maliye’ye borçlanıyor, bir taraftan da Maliye’ni,n parasını tahsil ediyoruz.” dedi.

Toplanan KDV ile ödenme si gereken KDV’nin mahsuplaştırıldığını söyleyen Kırıkdal, “Bizim ödediğiniz KDV tahsil ettiğimiz KDV’den fazla ise devreden KDV gündeme geliyor. Mesela son olarak bizim Gazikent Vergi Dairesi’nde 155 milyar 432 milyon lira devreden KDV alacağımız gözüküyor. Bu rakam önümüzdeki yıl 300-400 milyara çıkacaktır. Ama biz bu parayı alamadığımız gibi faiz de işlemiyor” d,ye konuştu.

Maliye’ye olan borçlarından dolayı her ay yüzde 15 oranında faiz ödedikleri ödediklerini, ancak 155 milyar lira değerindeki KDV alacağına hiç faiz işlediğini söyleyen Kırıkdal şöyle konuştu:
“Biz sürekli içeride KDV alacağımızı birikiyor.. bu parayı kullanmamız gerek, ancak mevzuatlar gereği KDV’nin iadesi söz konusu değil. Yeni bir yönetim bulunmalı, paramız haksız yere bekletilmemeli. Devlet bu konuya el atmalı. Bu parayı kullanmamız bir tarafa, Gümrüğe vermiş olduğumuz banka teminat mektuplarında dahi işe yaramıyor. Biz amacı kamuya hizmet olan bir kurumuz. Diğer taraftan resmi dairelerden bize gelen su paralarına da el konuluyor. Bizim resmi dairelerden 200 milyar lira civarında bir alacağımız var. Bunları bile alamıyoruz. Büyük haksızlığa uğruyoruz.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *