ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep fuarla şenlendi

Gaziantep fuarla şenlendi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
15-21 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası dün başladı.
15-21 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası dün başladı. Hafta nedeniyle Kırkayak Parkı olarak bilinen 25 Aralık Özgürlük Parkı içerisinde Turizm Fuarı düzenlendi.
Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler dün Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ve saygı duruşu ile başladı. Çelenk koyma törenine katılan yetkililer daha sonra Turizm Fuarı’ndaki reyonları gezdiler. Vali Muammer Güler, bir yörede turizm gelişmesi için o yöre insanların çağdaş yaşam biçimini benimsemesinin büyük etkisi bulunduğunu belirterek, “Gaziantep bu açıdan ülkemiz örnek gösterilecek illerinden birisidir. Turizmin gelişmesi için tanıtım çalışmalarının da özel bir önemi var. Biz Gaziantep olarak bunu yeterince yaptığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Güler, turizm sektörünün ara eleman ihtiyacının karşılanması için yapımı devam eden TUREM (Turizm Eğitim Merkezi’nin) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından finanse edilmesinin söz konu olduğunu bildirdi.
Turizm Müdürü Mehmet Doğan ise, turizmin gelişmesi için herkese görevler düştüğünü belirtirken, Gaziantep’te gelen turist sayısında son yıllarda önemli artış olduğunu ifade etti. Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz de törende yaptığı konuşmada, turistlere iyi davranılması gerektiğini söyleyerek, “Kentin daha iyi tanıtılması amacıyla gelen turistlere kucak açmalıyız” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *