ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep Gündemde

Gaziantep Gündemde
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Türkiye’nin önemli bir sanayi kenti olan Gaziantep önümüzdeki günlerde ve aylarda önemli toplantılara ev sahipliği yapacak.
Türkiye’nin önemli bir sanayi kenti olan Gaziantep önümüzdeki günlerde ve aylarda önemli toplantılara ev sahipliği yapacak. Başta ekonomik olmak üzere, çeşitli alanlarda şehrimizde ülke içinden ve dışından uzmanların katılacağı toplantılar düzenlenecek.

AB Bürosu açılıyor
Türkiye’de ilk kez GTO bünyesinde kurulan AB Bürosu’nun açılışı 18 Mart’ta düzenlenecek olan törenle yapılacak. Törene Avrupa Birliği Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Michael Lake de katılacak. Geçtiğimiz aylarda kentimize gelerek incelemelerde bulunan Büyükelçi Lake, Gaziantep Gümrük Birliği’ne hazır bir kent olduğunu belirtirken, ilk kez AB irtibat bürosunun şehrimizde kurulacağını bildirmişti. İrtibat bürosu sayesinde, Gaziantepli sanayici ve işadamları Gümrük Birliği konusunda ihtiyaç duydukları bilgiye konusunda ihtiyaç duydukları bilgiye en kısa sürede ulaşıma imkânı sağlayacak.

TSKB, tekstil için geliyor
Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası ve GSO tarafından şehrimizde, “Gümrük Birliği’nde Tekstil Sektörünün Durumu” konulu bir toplantı düzenliyor. 13 Mart Çarşamba günü Tuğcan Otel’de düzenlenecek olan toplantıya TSBK umum Müdürü Safa Ocak, GSO Başkanı Kamil Şerbetçi, SANKO A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve TSKB yetkilileri konuşmacı olarak katılacak.

TÜSİAD toplantısına da talibiz
Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Güneydoğu’da yapmayı planladığı toplantıya Diyarbakır, Malatya ve Gaziantep talip olurken, en şanslı ilin Gaziantep olduğu ifade ediliyor. Diğer taraftan Malatya ve Diyarbakır’da toplantıya katılacak konukların konaklama sıkıntısı ve toplantı yapacak salon sıkıntısı olması da bu toplantının Gaziantep’te yapılma ihtimalini güçlendiriyor. Vali Muammer Güler başkanlığında, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odaları başkanlarının yer alacağı bir komitenin TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nın Gaziantep’te yapılması konusunda girişimlerde bulunması bekleniyor.

Tıp alanında önemli kongre
40. Milli Pediatri Kongresi 13-18 Ekim tarihleri arasında Gaziantep’te yapılacak. Kongreye pediatri alanındaki çalışmaları ile bilinen YÖK eski başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı ile birlikte yurt içinden ve dışından çok sayıda bilim adamı katılacak.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *