ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’e kötülük etti!..

Gaziantep’e kötülük etti!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
SHP’li belediye başkanları ile ve ilçe teşkilatları, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Yılmaz’ın istifasını geri alması için Ankara yolunu tutmaya hazırlanırken, Mustafa Yılmaz SHP’den de istifa ettiğini açıkladı.
Yılmaz, SHP’de her şeyin laçkalaştığın, Bakanlığı sırasında ihaleler konusunda partilerden yoğun baskı gördüğünü ve bu durumun prensiplerine uymadığını söylerken DSP olayına sıcak baktığı konusunda mesajlar verdi…
Gaziantep’in şimdiye kadar böyle bir fırsatı yakalamadığı görüşünde birleşen herkes, Mustafa Yılmaz’ın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan istifasının Gaziantep’e en büyük kötülük olduğu konusunda birleşiyorlar.
Yılmaz’ın Bakanlıktan istifasıyla Gaziantep’in trilyonlara varan yatırımlarının yeniden sürüncemeye gireceği vurgulanırken, “Mustafa Yılmaz, Gaziantep’in yıllardan beri ilk kez eline geçen fırsatı kaybettirdi. Madem istifa edecekti, o zaman neden bakanlık teklifini kabul etti. Yılmaz, yıllardan beri yatırımlar konusunda hep üvey evlat muamelesi görmüş Gaziantep için bir umut olmuştu. Ama Gaziantep’i yarı yolda bıraktı” deniliyor.
Bu rada önceki gün Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan istifa eden Mustafa Yılmaz, dün de SHP’den istifa etti. Yılmaz, DSP’ye geçebileceği konusunda ılımlı mesajlar verirken Anakent ve Şahinbey Belediye Başkanları ile SHP il ve ilçe yönetimi Yılmaz’ın istifasını geri alması için kolları sıvadı.
Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz’ın Bayındırlı ve İskan Bakanı olmasının Gaziantep için büyük bir şans olduğunu belirten Şahinbey belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, “Gaziantep ilk kez böyle yarımcı bir Bakanlığa sahip oldu. Yılmaz’ın Bakanlığı döneminde Gaziantep’e sayısız hizmetler getirebilirdi” dedi.
Yılmaz’ın istifasını geri almak için SHP Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz dün Ankara’ya giderken, bugün de Anakent Belediye Başkanı Celal Doğan, Gaziantepspor maçından sonra Ankara’ya gidecek. Ayrıca SHP İl ve İlçe yöneticileri de ikna için Ankara’ya gidecekler. Ancak bu ısrarların sonucu ne derece etkileyeceği de merak konusu.
Bakan olduktan sonra yaşadıklarının prensiplerine uymadığını söyleyen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Yılmaz, SHP’nin de yozlaştığını söylüyor. Yılmaz, “Ben Bayındırlık ve İskan Bakan olduktan sonra partililer sürekli beni arayarak, “şu il müdürünü görevden al, yerine de şu ata, gibi isteklerde bulunuyorlar. Partililer ne hakla bu işe karışabilir.” Diye konuştu.
SHP’den de istifa edeceğini belirten Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz, politikadan soğuduğunu belirtirken, Bülent Ecevit’in partisi DSP’ye geçebileceğini de söylüyor. Yılmaz, “Şuanda kesin bir olay yok. Ancak DSP’ye sıcak bakıyorum ve bu kapıyı açık bırakıyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *