ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’te 5 ilçede diş hekimi yok

Gaziantep’te 5 ilçede diş hekimi yok
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.06
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.06
Türkiye’nin 6. Büyük kenti Gaziantep’e bağlı 5 ilçede diş hekimi olmadığı belirtildi. Diş hekimi olmayan yerde korsanlar cirit atıyor. Halen Gaziantep’te 120 diş hekimi olduğu söyleyen Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı Tamer Taşkan,
Türkiye’nin 6. Büyük kenti Gaziantep’e bağlı 5 ilçede diş hekimi olmadığı belirtildi. Diş hekimi olmayan yerde korsanlar cirit atıyor. Halen Gaziantep’te 120 diş hekimi olduğu söyleyen Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı Tamer Taşkan, taşra ilçelerden, Nizip ve İslahiye hariç, Araban, Yavuzeli, Oğuzeli, Karkamış ve Nurdağı’nda diş hekimi olmadığını söyledi.
Tamer Taşkan, bu ilçelerdeki hastalar sorunlarına çözüm için ya kilometrelerce yol kat ederek Gaziantep’e geldiği veyahut da bulundukları yerlerde sahte diş hekimlerinde şifa aradıklarını söyledi. Bakanlık kadro vermeli
Bakanlığın yıllardır kamu kuruluşları için diş hekimi kadrosu vermediği, bu nedenle yıllardır buralarda sorun ve sıkıntılar yaşandığı, halkın mağdur olduğunu söyleyen Diş Hekimleri Odası Başkanı Taşkan, acil ihtiyaç olmasına rağmen bakanlık kadro vermiyor. Sorunu daha önce defalarca yetkili kurumlara bildirdik. Ama çözüm olmadı. Dolayısıyla buralarda yaşayan halkımız, ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunları olduğunda ya Gaziantep'teki hekimlere gidiyor veyahut da sahte diş hekimlerinde şifa arıyor. Bu da 21. yüzyıla giren Türkiye için üzüntü verici bir gelişme. Bu nedenle sorunun ivedi olarak çözümlenmesi gerekir.
Böyle bir zamanda diş hekimsiz bir ilçe düşünülemez dedi. 120 diş hekiminden yalnız altısı sürekli kamuda çalışıyor. Halen Gaziantep merkezinde 120 diş hekiminin görev yaptığını söyleyen Taşkan, bunlardan 84 tanesinin serbest çalıştığı, 28’nin hem muayenehanede hem kamuda, 6'sının yalnız kamuda çalıştığı, iki diş hekiminin de başka meslekle uğraştığını söyleyen Tamer Taşkan, Kamuda çalışan Diş Hekimi sayısının yetersiz olduğunu vurguladı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *