ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Genel Af çıkarılması gerektiğine inanıyorum”

“Genel Af çıkarılması gerektiğine inanıyorum”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Devlet Bakanı Abdülkadir Ateş, Türkiye’de yıllardan beri affın gündeme gelmediğini belirterek
Devlet Başkanı Ateş:
Devlet Bakanı Abdülkadir Ateş, Türkiye’de yıllardan beri affın gündeme gelmediğini belirterek, “Ancak gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Bazı suçlara ilişkin olarak devletin, hükümetin bir af çıkarması gerektiğine gönülden inanıyorum” dedi.

Ateş, bayram ziyareti için geldiği Gaziantep’te Vali Muammer Güler, Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz, Ali Ilıksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Naci Ayaz ve resmi kurum müdürleri ile birlikte, E tipi Cezaevi’nde tutuklu ve hükümlülerle bayramlaştı.
Abdülkadir Ateş, “Allah kurtarsın” diyerek başladığı konuşmasında, topluma zaman zaman insanların hata yaptıklarını ve toplum kurallarının uygun görmediği davranışlar içerisinde bulunduklarını söyledi.
İnsanların, sinirli anlarında yaptıkları hatalar nedeniyle, toplum kuralları kapsamında cezalandırıldığını kaydeden Ateş, “Bu durumla karşı karşıya kalan insan, karşılaştığı cezaya isyan etmeden, katlanmak zorundadır.

Birlikte yaşamanın genel kuralı da budur. Bunun için topluma ve devlete kızmamak gerekir. Toplum ve devlet cezalandırtan sonra sizleri unutmuş değil” diye konutlu.
Ateş, bir af çıkarılmasının gerekliliğine inandığını belirttiği konuşmasını, “Allah Kurtarsın, bundan sonraki bayramı ailenizle evinizde geçirmenizi dilerim” diyerek tamamladı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *