ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gergin kongre!

Gergin kongre!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
DYP Şahinbey İlçe Kongresi gergin bir hava da yapıldı. Delege olmayan partililerin
DYP Şahinbey İlçe Kongresi gergin bir hava da yapıldı. Delege olmayan partililerin salona lanımaması gerginliği daha da arttırdı. Delegeler salona polis tarafından üç kez arandıktan ve kimlik kontrolünden geçtikten sonra girebildiler.
Seçimlerde ise 182 oy alan eski yönetimin adayı Cengiz Tiryaki Şahinbey İlçe Başkanı olurken, bir süre önce merkez atamasıyla gelen Cengiz İlbaylı 167 oy aldı. Dört delegenin oyu da geçersiz sayıldı.
“Kulağımızı kaptırdık beynimizi kaptırmayalım”
Adaylar Cengiz Tiryaki kongre de yaptığı konuşmada, genel merkez yönetimini eleştirerek ceren, aslan ve tilki hikâyesini anlattı. Tilki ile aslan anlaşıyorlar. Önce cerenin kulağını, sonra da beyninin çıkarıp yiyorlar. Genel merkez yöneticileri için aynı benzetmeyi yapan Tiryaki, “Bunlar kulağımızı kaptı, beynimizi kaptırmayalım” dedi. Salona partililerin alınmamasını da eleştiren Tiryaki,” Bu nasıl iş anlamadım. Partililer içeri alınmasın diye emniyete dilekçe verilmiş. Niçin partililerimizi dışlıyorsunuz, kongreye katılmak onların en doğal hakları değil mi?” diye konuştu.

Genel merkez tarafından bir süre önce Şahinbey İlçe Başkanlığı’na atanan ve dün yapılan genel kurulda tekrar aday olan Cengiz İlbaylı ise seçildiği zaman ileride milletvekilliği gibi görevlere aday olmayacağını ifade ederek, “Ben partiyi büyütmek için adayım. Bunun için sizlerden görev istiyorum” şeklinde bir konuşma yaptı.
Partililerin salona alınmaması tepkilere neden olurken bazı delegeler divan Kilis Belediye Başkanı Güven Sipahi’ye bir önerge vererek delege olmayan partililerin de içeri alınmasını istediler. Bunun üzerine kongrenin sonuna doğru parti üyeleri salona çağrıldı. Ancak üyelerin çoğunluğu gitmişti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *