ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GTO Başkanı Aslan:“Devletten para değil, ihracatın kolaylaştırılmasını istiyoruz”

GTO Başkanı Aslan:“Devletten para değil, ihracatın kolaylaştırılmasını istiyoruz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan değişen dünya koşullarında ihracatın büyük önem kazandığını belirterek
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan değişen dünya koşullarında ihracatın büyük önem kazandığını belirterek, “Devletten para istemiyoruz, ihracat kolaylaştırılsın yeter” dedi.
Aslan, yaptığı açıklamada bölgede göç, nüfus artışı, işsizlik ve pazarlara uzaklık gibi sorunlar nedeniyle önemli sıkıntıları yaşandığını bu rağmen sanayideki gelişmenin durmadığını, sıkıntıları aşmanın yolunda ihracatı artırmak olduğunu söyledi.
Körfez krizi ve Irak ambargosuyla birlikte, bölgedeki sıkıntıların arttığını kaydeden Aslan şöyle dedi:

“1980’li yıllarda alınan ekonomik önlemlere paralel olarak Gaziantep’te ihracat büyük olarak artış göstermiş ve hatta bazı dönemlerde Türkiye toplam ihracatının yüzde 7-9’u arasında pay almıştı.
Ancak 1990’llı yıllarda Irak ambargosu ve ekonomik istikrar paketi gibi uygulamalarla genel ihracatımızla birlikte özellikle ihracatımızda büyük düşüşler yaşandı. Bu yüzden 1995 yılında 400 milyon dolar seviyesinde seyreden ihracatımız Gaziantep dışındaki illerden yapılan çıkışlarla birlikte, 7-8 milyon dolar civarında olmasına karşın istenilen düzeyde değildir.

Çabalarımızın yeterli sonuç vermesi için devlet destek olmalı biz para değil ihracatın kolaylaştırılmasını istiyoruz. Altyapıda, pazarlara açılmada destek verilmeli, bürokratik işlemler azaltılmalı. Bölgesel özellikler dikkate alınarak gerekli girişimler biran önce başlatılmalı.
Aslan, faizlerin yükselmesinin bir çok sektörde durgunluk yarattığını bununda ihracatla aşılabileceğini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *