ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GTO Meclis Başkanı Geylani: “Hükümet bir an önce kurulsun”

GTO Meclis Başkanı Geylani: “Hükümet bir an önce kurulsun”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Hiçbir insanın herhangi bir nedenden dolayı öldürülmesini kesinlikle kabul etmediklerini ifade eden
Hiçbir insanın herhangi bir nedenden dolayı öldürülmesini kesinlikle kabul etmediklerini ifade eden Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Geylani, mevcut hükümet belirsizliğinin biran önce ortadan kaldırılarak, sorunların çözümüne başlanmasını söyledi. Terör olayları ile ancak ve ancak güçlü hükümetlerin baş edebileceğini, bu nedenle de bir an önce bütün kesimlerin içinde olacağı güçlü ve istikrarlı bir hükümetin kurulmasının şart olduğunu belirten Geylani şöyle dedi:

“Şu bir gerçek nasıl ki, insanların bünyesi zayıfladığında mikroplar çoğalıyor. Hükümet zayıfladığında ya da bir boşluk oluştuğunda da böyle terör olayları patlak veriyor. Onun için bünyenin sağlıklı olması şart. Elbette bunların hem iç, hem de dış kaynaklardan destek gördükleri açık. Bu nedenle hiç vakit geçirilmeden sağ ve sol kesimlerin içinde bulunacağı geniş tabanlı ya da güçlü bir hükümet kurulmalı ve öncelikli olarak da ekonomi ile terör sorununa kalıcı çözüm getirilmeli. İşsizlik oranı giderek büyüyor. Bu insanlara iş imkânları yaratılmalı. Gençler yarınlara umutla bakabilmeli. Göçler önlenmeli. Bölgede gerekli ekonomik düzenlemelere gidilmeli ve cezaevlerine baştan sona yeni bir yapılanma ve düzenleme getirilmeli.”
HADEP ve MHP’nin meclis dışında kalmasının büyük bir hata olduğunu ileri süren Geylani, “Aslında bu iki parti de meclise girmeliydi. Bunların meclis dışında kalması çok büyük bir yanlışlık oldu” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *