ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gümrük birliği ve GAP

Gümrük birliği ve GAP
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.16
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.16
Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Özsabuncuoğlu
“Dünyanın ilgisini çeken GAP, çevreye duyarlı Avrupa için önemli bir konumda”
Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Özsabuncuoğlu, gümrük birliğine giren Türkiye için GAP’ın önemli bir potansiyel olduğunu söyledi.
Doç. Dr. Özsabuncuoğlu, “Gümrük Birliği ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi” konulu araştırmasında, GB’nin, kısa dönemde bölgenin tarımsal faaliyetlerine ve üretimine yönelik yatırım tekliflerini geliştireceğini kaydetti.
GAP’ın Avustralya’dan Japonya’ya kadar dünyadaki birçok ülkenin ilgisini çektiğini, ancak bölgedeki istikrarsızlık nedeniyle bu ülkelerin kararsız kaldığını vurgulayan Özsabuncuoğlu, şu görüşlere yer verdi:
“Henüz kimyasal maddelerle kirlenmemiş olması nedeniyle GAP bölgesi, yetiştirilecek bio-ürünler için fevkalade önemli konumdaydı. Gittikçe çevreye daha duyarlı bir Avrupa halkı, üretimimizi bu yöne daha fazla itecektir.
Ayrıca AB standartlarına uygun mal ve hizmet üretmek amacıyla, tarım sektöründe önemli yatırımlar gerçekleştireceklerdir. Bu yatırımlar, Türk, yabancı ya da Türk ve yabancı yatırımcılar tarafından birlikte yapılacaktır.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *