ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Günde 600 ton çöp

Günde 600 ton çöp
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sezgin Yurtseven
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sezgin Yurtseven, Gaziantep’te günde 600 ton civarında çöp toplandığını belirtirken, kış aylarında çöp miktarının arttığını vurguladı.
İlçe Belediyelerinin topladığı çöplerin Perlikaya’daki çöp transfer istasyonunun da biriktiğini, buradan treylerle Mazmahor Bölgesi’ndeki yeni çöp alanına taşındığını belirten Yurtseven, “İlçe belediyeleri birer, biz ise iki treyler aldık. Daha önceleri çöpler 75 kamyon ve traktörlerle Mazmahor bölgesine taşınıyordu. Şimdi taşıma işini treylerle yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.
Yurtseven “Bir treyler 5 kamyonun yükünü taşıyor. Böylece hem araç, hem akaryakıt, hem de elemandan tasarruf ediliyor” diye konuştu.
Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde toplanan çöplerin toplam miktarının günlük 600 tonu geçtiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Yurtseven, “Kış aylarında toplanan çöp miktarı artıyor. Artış ise soba ve kalorifer kazan atıklarından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *