ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Güneydoğu Birlik kapanabilir”

“Güneydoğu Birlik kapanabilir”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
Merkezi Gaziantep’te bulunan Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nde yönetim değişikliğinin ardından işten
Merkezi Gaziantep’te bulunan Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nde yönetim değişikliğinin ardından işten çıkartmalar gündeme geldi. Önümüzdeki günlerde 70 kişinin işten çıkartılacağı bildirildi.
Birliğin geleceği konusunda karamsar olan Genel Müdür Yüksel, “Aylık gideriniz 10 milyar lira. Eğer ürün alımlarına giremezsek ancak 2-3 dayanırız. Daha sonra da Birliğin kapısına kilit vurdular” dedi.
Güneydoğubirlik Genel Müdürü Mehmet Yüksel, Birliğin ayakta durabilmesi için devlet desteğinin şart olduğunu belirterek, aksi halde çok zor durumda kalacaklarını vurguladı. Yeterli devlet desteği alınmadığı zaman işçilerin bir bölümünün çıkartılacağını belirten Yüksel, “Bayramdan sonra ilgili Bakan ve bölge milletvekilleri ile görüşüp ürün alımı için destek vereceğiz” dedi.

Borç 4 trilyon
Birliğin 1991 yılından bu yana gerek devletten destekleme amacıyla, gerekse de özel olarak bankadan toplam 700 milyar lira kredi kullandığını kaydeden yüksel şunları söyledi:
“Şu anda bankaya 4 trilyon lira faiz borcumuz var. Ama bizim gibi diğer Birliklerin borçları da oldukça yüksek. Örneğin Çukobirlik’in 50 trilyon, Fiskobirlik’in 30 trilyon lira borcu bulunuyor. Bu nedenle diğer Birliklere göre daha iyi durumda sayılabiliriz. Kurumun ayık gideri personel aylığı dâhil 10 milyar lira. Eğer ürün alımı yapamazsak. Ancak birkaç ay daha ayakta durabiliriz, ondan sonra Birlik kapanır. Böyle bir durumda kalmamak için bayramdan sonra gerekli çaba ve gayreti göstereceğiz.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *