ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hadep Heyeti’ne PKK uyarısı

Hadep Heyeti’ne PKK uyarısı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.16
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.16
Halep Heyeti, Karkamış’ta sınıra tel çekilirken sınır ihlali yapıldığını,
Halep Heyeti, Karkamış’ta sınıra tel çekilirken sınır ihlali yapıldığını, Sacır Deresi’ne bırakılan fabrika atıklarının sağlık sorunlarına yol açtığını öne sürerek önlem alınmasını istedi.
Gaziantep Heyeti de, PKK mensubu teröristlerin sınır köylerinde barınmasının ve Türkiye’ye sızmasının önlenmesi için önlem alınmasını, sınır köylerde yaşayanların da uyarılması üzerinde durdu.
Halep valisi Muhammet Mustafa Miro başkanlığında bir heyet dün Gaziantep’e geldi. Vali Muammer Güler’i ziyaret eden Halep Heyeti, daha sonra Gaziantep Heyeti ile toplantı yaptı. Toplantıda, karşılıklı işbirliği konuları görüşülürken ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen karşılıklı fuarların devam etmesi istenildi. Vali Muammer Güler, Halep ile sanayi, ticaret, turizm, sanat ve kültür alanlarında yakınlaşmaya gayret ettiklerini söyledi. Gaziantep ile Halep arasında iki yıl önce başlatılan ilişkilerin karşılıklı geliştirilmesi çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Güler, “Daha önce gerçekleştirilen görüşmelerde, ilişkilerin karşılıklı geliştirilmesi amacıyla imzalanan 8 maddelik bir protokol hayata geçirilmeli” şeklinde konuştu.
Halep Valisi Muhammet Mustafa Miro da, imzalanan protokol kapsamında Gaziantep ve Halep de fuarlar düzenlendiğini kaydederek şöyle konuştu:
“Ticaret ve sanayi alanında gerçekleştirilecek işbirliğiyle iki ülkenin çıkarına gelişmeler sağlanabilir. Daha önce imzalanan protokol kapsamında karşılıklı fuarlar açılmasının sürdürülmesinden yanayız. Biz işbirliği ilişkilerinin iki ülke çıkarına sonuçlar vermesi için gayret sarfedeceğiz”
Görüşmeler olumlu havada geçerken, Halep Valisi Miro dün öğleden sonra şehrimizdeki pasajları gezdi, akşam da ülkesine geri döndü.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *