ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hakkını arayan alıyor

Hakkını arayan alıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Türk Standartları Enstitüsü Gaziantep Bölge Müdürlüğü’ne 1995 yılı içerisinde 29 tüketici şikayeti geldi.
Türk Standartları Enstitüsü Gaziantep Bölge Müdürlüğü’ne 1995 yılı içerisinde 29 tüketici şikayeti geldi.ç şikayetlerden 24 tanesi olumlu sonuçlandı, 3 tanesinde tüketici hatası görüldü, 2 tanesinin incelenmesi ise devam ediyor.
TSE Gaziantep Bölge Müdürü Sedat Cengiz, vatandaşlarda tüketici bilincinin geliştiğini belirtirken, bilinçli bir tüketicinin kalkınmanın temeli olduğunu ifade etti. 1995 yılında tüketicilerden gelen şikâyetleri değerlendiren Cengiz, en fazla beyaz eşya ve elektronik ürünlerle ilgili şikayetler geldiğini açıkladı.
Cengiz, Tüketici Derneği’nin kurulmasından önce TSE’li, TSE’siz her türlü ürünle ilgili şikâyeti değerlendirdiklerini söyledi. Cengiz, “Anayasa’da yapılan değişikliklerle illerde Tüketici Derneği ve Tüketici Hakem Komitesi’nin kurulmasıyla TSE’siz ürünlerle ilgili şikâyetler buralara yapılıyor. Biz ise TSE’li ürünlerle ilgili şikâyetleri değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.
Sözlü şikâyetler daha fazla
TSE Bölge Müdürlüğü’ne 29 yazılı şikâyetlerin yanında 60’ın üzerinde sözlü şikayet geldiğini, bunları da değerlendirdiklerini belirten TSE Bölge Müdürü Cengiz konuşmasını söyle sürdürdü:
“Geçtiğimiz yıl 60’ın üzerinde sözlü şikayet geldi. Bunları resmi yazışmaya gerek bırakmaksızın, tarafları anlaştırarak olumlu sonuçlandırdık. Tüketicilerin haklarını bilmesi ve sahip çıkması gerekiyor. Yapılan şikayetlerde genelliklerde tüketici haklı bulunuyor ve mağduriyeti gideriliyor. Bilinçli tüketici bilinçli tüketici, kaliteli ürün dermektir, bilinçli tüketici hızla kalkınan bir Türkiye demektir”.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *