ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Haklı protesto

Haklı protesto
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
Maliyenin 5 katına yapılması elektrik satılan elektriğe 3 ayda mühendislerinin isyanına yüzde 52 oranında zam neden oldu
Maliyenin 5 katına yapılması elektrik satılan elektriğe 3 ayda mühendislerinin isyanına yüzde 52 oranında zam neden oldu
Elektrik enerjisine yılbaşından bu yana yüzde 52 oranında yapılan zammı kabul etmelerin imkansız olduğunu belirten Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Erol Karabay, “Kilovatı 1300 liraya mal edilen elektrik enerjisi konutlarda 5 bin 250, sanayide 5 bin 360 liraya satılıyor. Maliyeti ile satışı arasında bu kadar fark bulunan başka bir mal veya hizmet bulmak mümkün değildir. Bunu anlamak imkansızdır” dedi.

3 aylık zam yüzde 52
Elektriğe geçtiğimiz hafta yapılan yüzde 12 oranındaki zamla birlikte son üç ay içerisinde yapılan zam oranının yüzde m52’ye çıktığını belirten Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Karabay, “Zamma gerekçe olarak enflasyondaki artış gösteriliyor. Ancak 3 ay içerisine enflasyon yüzde 20, Dolar yüzde 19, mark ise yüzde 15 oranında zamlanırken, elektriğe yüzde 52 zam yapıldı. Maliyetinin 5 katına satılan bir ürüne 3 ayda yüzde 52 oranında zam yapılmasını anlamak mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Elektrikte büyük rant var
Elektrik enerjisinde büyük bir rant bulunduğunu ifade eden Karabay, “Son günlerde Başbakanları Yüce Divan’a göndermek için hazırlanan yolsuzluk dosyalarının başında 10 trilyonluk TEDAŞ ihalesi bulunuyor. Yine geçtiğimiz aylara bu ihaleler yüzünden TEDAŞ’ta genel müdür yardımcıları arasında silahlar patlamıştı. Bütün bunlar elektrik enerjisinde büyük bir rant kavgasının bulunduğunu gösteriyor” diye konuşarak, elektrik enerjisinin özelleştirilmesine karşı olduklarını vurguladı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *