ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Halı sektörü durdu!

Halı sektörü durdu!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.34
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.34
GSO Başkan Vekili Atilla Güner, halı ve halıya bağlı sanayi işletmelerinin yüzde 25 kapasiteye
GSO Başkan Vekili Atilla Güner, halı ve halıya bağlı sanayi işletmelerinin yüzde 25 kapasiteye çalıştığını bildirdi. Güner, Gaziantep’teki 3 bin kadar halı tezgahından ancak 1000 tanesinin çalıştığını söyledi.
Sektördeki durgunluğun en büyük nedeninin ülke içindeki ve dışındaki istikrarsızlıklar olduğunu belirten GSO Başkan Vekil Güner, “Rusya’daki başkanlık seçimleri nedeniyle Türkiye’ye ticari amaçlı gelen turist sayısında büyük azalma oldu. Bunun sonucu olarak ta laleli piyasası adeta durdu. Buna birde ülkemizdeki siyasi istikrarsızlık eklenince sektör büyük darbe yedi. Şimdi yüzde 25 kapasiteyle çalışıyoruz. Hem ülkemizde hem de Rusya’da sorun var. Birisi olmasaydı biraz olsun rahat nefes alrıdık” dedi.
Türkiye’de istikrarlı bir hükümete ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Güner, “Biz artık şu parti gelsin, şu gelmesin diye düşünmüyoruz. Kalıcı, iş yapacak bir hükümet kurulsun da hangi parti kurarsa kursun. Çünkü artık daha fazla hükümetsizliğe, istikrarsızlığa tahammülümüz kalmadı. Her geçen gün ülke zaman kaybediyor.” Şeklinde konuştu.
Şehirimizde halı ve halıya bağlı sektörlerde 30 bine yakıninsanın istihdam dilidiğini vurgulayan GSO Başkan Vekili Güner, “Halı kentimiz için önemli bir sector. Gaziantep ekonomisinin temelini oluşturuyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *