ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Havaalanının açılması için harekete geçildi

Havaalanının açılması için harekete geçildi
YAYINLAMA: 08 Aralık 2021 / 15.18
GÜNCELLEME: 08 Aralık 2021 / 15.18
Gaziantep Havaalanı’na ABD askerlerinin konuşlanmasından sonra alanın sivil uçuşlara kapatılması, iş dünyasının tepkisine yol açtı. Bu durumun yurtdışından Gaziantep’e gelecek müşterileri olumsuz etkilediği, hammadde ihracatı konusunda da sıkıntıların başladığı vurgulandı.

Doğan, Koçer ve Aslan harekete geçti

Büyükşehir Belediye başkanı Celal Doğan, Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan bir süredir sivil uçuşlara kapatılan Gaziantep Havaalanı’nın açılması için girişim başlattı. Doğan, Koçer ve Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre Bakanı Kürşat Tüzmen, genelkurmay başkanı orgeneral Hilmi Özkök ve Gaziantep milletvekillerine gönderdikleri yazıyla Gaziantep havaalanının önemine dikkat çekti.

Hammadde ihracatında ciddi sıkıntılar yaşanıyor

Doğan, Koçer ve Aslan’ın imzası ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre Bakanı Kürşat Tüzmen, genelkurmay başkanı orgeneral Hilmi Özkök ve Gaziantep milletvekillerine gönderilen yazıda şu görüşlere yer verildi: Gaziantep, sahip olduğu üretim kapasitesi ve ihracat potansiyeli açısından Türkiye’nin en önemli sanayi metropollerinden biridir. Yıllık 1 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştiren Gaziantep’ten Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD ağırlıklı olmak üzere dünyanın 120 ülkesinde mal satılmaktadır. Ancak leylak da devam eden savaş nedeniyle Gaziantep havaalanının sivil uçuşlara kapatılması, kent ekonomisinin bu potansiyeline büyük zarar verilmiştir denildi.

Özellikle yurtdışından hammadde temini ve ihracat bağlantıları sırasında çok ciddi sıkıntılar yaşanmaya başlanmıştır. Oysa Gaziantep, savaşın devam ettiği bölgeye coğrafi açıdan çok yakın olmayıp, direkt bir tehlike de söz konusu değildir. Kentimizin hava ulaşımını etkileyen ciddi bir risk olmamasına karşın havaalanımızın sivil uçuşlara kapatılması, özellikle yurtdışındaki müşterilerimizin üzerinde psikolojik etki yaratmakta ve kendimizin savaş bölgesi olarak anılmasına zemin hazırlamaktadır. Havaalanının kapatılmasından kaynaklanan bu izlenim, 2003 yılından büyük beklenti içerisinde olanken Sanayisinin önünde çok büyük bir engel teşkil etmektedir.

Gaziantep, yine aynı risklere maruz kalmasın

1991’deki Körfez Krizi’nde en büyük bedeli ödeyen Gaziantep sanayisinin, bu savaşta da aynı risklere maruz Bırakılmasının kent ekonomisinde onarılmaz yaralar Açabileceğini ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi: hükümetin, bölge halkının güvenliği yönündeki kaygılarını takdirle karşılıyoruz. Ancak, atılan adımların artılarını ve eksilerini daha iyi analiz edilmesi gerekliliği ortadadır. Gaziantep havaalanına sivil uçuşlara kapatılması, inanıyoruz ki, bu kararın alınmasına neden olan risklerden daha büyük ve onarılması güç zararlar verecektir. Bu düşüncelerle: Gaziantep ve bölge ekonomisinin dünya ile bağlantısını kesen ve savaş bölgesine uzak olmasına rağmen kendimizin savaş bölgesi olarak algılanmasına neden olan bu uygulamanın bir an önce sona erdirilmesini ve Gaziantep Havaalanına en kısa sürede açılmasını istiyoruz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *