ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hayırlı olsun

Hayırlı olsun
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.26
Avrupa Birliği ile Türkiye arasında gerçekleştirilen Gümrük Birliği’nin ardından, bilgilendirme ve uyum
Avrupa Birliği ile Türkiye arasında gerçekleştirilen Gümrük Birliği’nin ardından, bilgilendirme ve uyum amacıyla başlatılan çalışmaların en önemli adımı bugün şehrimizde atılacak. Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Michael Lake ve bir kısım AB üyesi ülke büyükelçilerinin katılacağı bir törenle GTO bünyesindeki AB Bürosu’nun açılışı yapılacak.

Büyükelçiden Gaziantep’e özel ilgi
AB Bürosu’nun açılışından sonra Büyükelçi Michael Lake, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda, “Gümrük Birliği ardından AB- Türkiye ilişkileri” konulu bir konferans verecek. Daha sonra da, Gaziantep Ticaret Odası’nda bir basın toplantısı düzenleyecek. Michael geçtiğimiz aylarda Gaziantep’e yaptığı ilk ziyaretin ardından katıldığı tüm toplantılarda kentimizden övgüyle sözetti ve “Gaziantep Gümrük Birliği’ne hazır. Gümrük Birliği Gaziantep’te olmazsa, başka hiçbir yerde olmaz” şeklindeki sözleriyle Gaziantepliler’e büyük moral ve cesaret verdi.

Bilgi iletişim köprüleri
GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal, Ticaret Odası ve Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği’nin işbirliği ve Enformasyon Bürosu’nun bu amaçla kurulan ilk büro olduğunu belirterek, “Ülkemiz genelinde toplam 16 merkezde kurulacak olan bürolar, çeşitli kanallarla ülkemiz ve Avrupa arasında bilgi iletişim köprüsü olmak gibi çok önemli ana işlevinin yanısıra, bölgesel olarak Gümrük Birliği ardından ortaya çıkan sorunların giderilmesinde, firmaların bu birliğe en iyi şekilde uyumunun sağlanmasında ve Avrupa Birliği’nin tanıtımından da çok önemli görevler üstlenmiştir” diye konuştu.

“Gümrük Birliği’nin etkisi verimli alanlara kaydırılacak”
Gaziantep’in Gümrük Birliği’nden en fazla etkilenecek iller arasında geldiğini, bu etkinin de kısa sürede verimli alanlara yöneltileceğini belirten Ölçal konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Böylesine gelişmiş sanayi yapısı, her geçen gün artan rekabet gücü ile ülkemiz ekonomisinin gelişiminde her zaman öncü olan ve bu günkü başarısını çalışkan ve atak girişimcilerine borçlu olan Gaziantep’e Ticaret Odası olarak önemli bir hizmeti daha getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

“Gaziantep AB’ye entegrasyonda örnek il olacak”
Avrupa Topluluğu Türkiye Temsilciliği koordinatörü ve Büyükelçi Michael Lake’in sağ kolu Feray Salman ile Gaziantep Ticaret Odası yetkilileri büronun görkemli bir şekilde açılabilmesi için günlerden beri hummalı bir çalışma yürüttüler. Hazırlıklara artık son noktaların konulduğu saatlerde, Feray Salman ve GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal, Avrupa Topluluğu’nun resimlerle anlatıldığı bu güzel pano önünde birlikte poz vererek yorgunluk atıyorlardı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *