ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Her kafadan bir ses

Her kafadan bir ses
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den hükümeti kurma görevi alan RP Lideri Necmettin Erbakan,
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den hükümeti kurma görevi alan RP Lideri Necmettin Erbakan, parti liderleri ile görüşmeye devam ederken, Gaziantep’teki siyasi parti ve meslek odaları temsilcileri birbirinden çok farklı görüşler savunuyorlar. Kimileri Erbakan’ın tek başına hükümet kurmasını, diğer partilerin de destek vermesini beklerken, ANAYOL isteyenler ve geniş tabanlık hükümet isteyenler de var. Toplumun her kesimi yeni hükümetin acilen kurulmasını isterken, hiçbir lider Erbakan’la koalisyona yanaşmıyor. İş dünyasının istediği ise şöyle ya da böyle istikrarlı bir hükümetin kurulması, Hükümet boşluğunun ülkedeki ekonomik ve siyasal sorunları daha da arttırdığını ifade eden sanayici ve işadamları, güçlü, gerekli kararları cesurca alabilecek bir hükümetin kurulmasını istiyorlar. Ancak iş dünyasının ortak tercihli merkez sağdaki Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi arasında bir koalisyon hükümetinin kurulması. Bunun için de her iki parti liderinin özveride bulunarak bir an önce hükümeti kurmaları isteniliyor. Diğer taraftan RP’nin denenmesini isteyen görüş de yaygın.

Mahrukatçılar Odası Başkanı Mecit Dikbaş: “Erbakan azınlık hükümeti kurmalı”
“Erbakan’ı bir kez denemekte yarar var. Diğer partiler Erbakan’a destek vermeli, Erbakan hükümet kurmalı ve icraatlarını görmeliyiz. Eğer icraatları iyi olmazsa da 6 ay içerisinde devirmek yine bu meclisin yetkisinde.”
Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanlar Kurulu Başkanı Abdülkadir Çıkmaz: “Geniş tabanlı bir hükümet”
“Ülke sıkıntılı bir dönemde bulunuyor. Ekonomiyi düzeltecek, iç borçları azaltacak, dış ilişkilerde güçlü, problemleri çözebilecek, kısacası iş yapabilecek bir icraat hükümeti kurulmalı.”

Baro Başkanı Hamiş Mısır: “En uygunu ANAYOL”
“Mevcut meclis aritmetiği içerisinde en uygun formül merkez sağın iki partisinin koalisyonudur. Yani Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi’nin hükümet kurmasıdır. Diğer taraftan Refah Partisi de demokrasinin kuralları içerisinde denenmeli bu partiye de şans verilmelidir.”

CHP İl Başkanı Metin Çelikel: “DYP-ANAP-DSP koalisyonu”
“Hiçbir partinin RP ile koalisyona gireceğini tahmin etmiyorum. Ya bu sisteme uyacak, ya da iktidar olma şansı olmayacak. Hükümet için en uygun formül DYP-ANAP-DSP koalisyonudur. Vakit kaybetmeye hiç gerek yok. CHP’nin geçmişte gösterdiği fedakârlığı şimdi bunların göstermesi gerek. Ülke hükümetsiz kalamaz.”
RP Gaziantep Milletvekili Bedri İncetahtacı: “RP-ANAP koalisyonunu istiyorum”
“Hükümet kurmak için biz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Bizim illa da hükümet içinde olacağız diye bir iddiamızda yok. Benim kişisel düşüncem en uygunu RP-ANAP koalisyonudur. Her iki partinin teşkilatları da buna sıcak bakıyor.”

ANAP İl Başkan Vekili Mehmet Yiğit: “Çiller’siz ANAYOL”
“Biz Gaziantep teşkilatı olarak Çiller’siz bir DYP-ANAP koalisyonu üzerinde duruyoruz ve bunun daha sağlıklı olacağı kanısındayız. Ayrıca Çiller hangi başarının arkasına sığınıp ta tekrar başbakanlığı talip, onu da anlamış değiliz. Ekonominin durumu zaten ortada.”

MHP İl Başkanı Sadık Budak: “Olsa olsa RP-ANAP olur”
“Benim kanaatimce bu parlamentodan çıksa RP-ANAP koalisyonu çıksa RP-ANAP koalisyonu çıkar. Fakat yakın bir zamanda ülke tekrar seçime gidecektir. DYP-ANAP koalisyonunu ise ben çok zor bir ihtimal olarak görüyorum. Ümidim yok, ama bir araya gelip hükümeti kursalar daha iyi olur.”
DSP İl Başkan Vekili Cemil Karacan: “Sol destekli ANAYOL”
“Bizce zaman kaybedilmeden biran önce ANAP-DYP koalisyonu kurulmalı. Buna isterlerse biz yoksa da CHP destek verilmeli. Ama biz bu formülün içinde CHP’nin yer almasını arzuluyoruz. Çünkü Çiller bizi istemiyor. Eğer bizimle koalisyon kurmak isterse düşünülür.”

DYP Şehitkâmil İlçe Başkanı Niyazi Aydemir: “DYP-ANAP koalisyonu kurulmalı”
“RP ile koalisyona girmemiz mümkün değil. Diğer partiler de girmez. Yapsalar bile çok kısa sürer, anlaşamazlar. Ecevit geçmişte bunlarla koalisyon yaptı ve cezasını çekti. O zaman Ecevit’i bitirdiler. Bizim gönlümüzde yatan DYP-ANAP koalisyonudur.”

Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Mesut Ölçal: “İstikrarlı bir hükümet”
“Bizim için hangi hükümet kurulursa kurulsun fark etmez. Yeter ki istikrarlı olsun hizmet versin. Parlamentoda çıkacak her hükümet formülüne de saygılıyız.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *