ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Her keseye uygun arsa üretilecek

Her keseye uygun arsa üretilecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, Şahinbey Toplu Konut Alanı’nın birinci ve ikinci etabında
Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, Şahinbey Toplu Konut Alanı’nın birinci ve ikinci etabında kooperatiflere arsa tahsisinin tamamlandığını ve inşatların hızla yükseldiğini belirtirken, şimdi de 400 adet dubleks konut alanının kooperatiflere tahsis edileceğini söyledi.
İlçede kaçak ve hisseli yapılaşmayı önlemek istediklerini de belirten Ağyüz, bu amaçla dar gelirli vatandaşlar için 1000 kadar 120-200 metrekarelik müstakil ifrazlı arsaların üretileceğini ifade etti.
Planlaması ve uygulaması tamamlanan 400 adet bahçeli dubleks konut alanının tahsisi için başvuruların 29 Ocak2ta başlayacağını açıklayan Ağyüz, son başvuru tarihinin 12 Şubat olduğunu bildirdi. Ağyüz, “Tahsislerin açıklanması 4 Mart 1995 tarihinde yapılacaktır. Başvuracak kooperatifler, bedel ve ödeme koşullarını, imar durumları ile ilgili şartnameyi belediyemiz planlanma müdürlüğünden edinilebilir”
Fazla sayıda başvuru olursa her adacık artırma sureti ile satılacaktır” şeklinde konuştu:
Ağyüz, katlı konutlarda var olan imar odalarının da önümüzdeki dönemde kooperatiflere tahsis edilmeye başlanacağını ifade ederken konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yol, elektrik, PTT ve ağaçlandırma çalışmalarının ağırlıklı bir şekilde devam ettiği Toplu Konut alanımızda önümüzdeki dönüm kanalizasyon ve atık-su projeleri ihale edilerek yapılacaktır. Çok katlı dubleks konutlarımızın tahsisinden sonra aynı bölgede kaçak ve hisseli yapılaşmayı önlemek amacıyla 900-1000 adet 120-200 metrekarelik müstakil ifrazlı arsalar üretilerek dar gelirli vatandaşlara satılacaktır”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *