ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Hesap Soracağız”

“Hesap Soracağız”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.16
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.16
CHP İl Başkanı Metil Başkanı Metin Çelikel, CHP’de üyelik de dâhil çeşitli görevlerde bulunup aleyhte çalışanlara,
CHP İl Başkanı Metil Başkanı Metin Çelikel, CHP’de üyelik de dâhil çeşitli görevlerde bulunup aleyhte çalışanlara, aday adayı olup listeye giremeyince istifa edenlere, CHP’nin olanaklarından yararlanıp CHP’yi reddedenlere açıkça savaş açtı.
Çelikel, bu kişileri çıkar uğruna politika yapmakla, riyakârlıkla, ihanetle ve siyasi ahlaksızlıkla suçlarken, “Şimdi seçim var. Seçim sonrası bu kişileri sorgulayacağız, hesap soracağız. Toplumun içinde teşhir edeceğiz. Bunun için yönetim olarak and içtik, kararlıyız” dedi.
CHP seçime 5 gün kala “Sandığa sahip çık” konulu bir örgüt toplantısı düzenledi. Toplantıya parti yöneticileri, adaylar, sandık görevlileri ve partililer katıldı. İl Başkanı Metin Çelikel, konuşmasına CHP’li olup aleyhte çalışan veya seçime kısa bir süre kalarak istifa edenlere savaş açarak başladı. Çelikel, “Bunları asla affedemeyiz” derken, partiyi sağlıksız unsurlardan temizlemeye and içtiklerini söyledi. Çelikel şöyle konuştu:
“CHP’nin olanaklarından yararlanıp CHP’yi reddetmeyi kabul etmiyorum. Partili diye iş vereceksin, aleyhte çalışacak bunu reddediyorum. Gelip görev isteyecekler, bir yerlere aday olacaklar, seçilmeyince de parti değiştirecekler. Bunları teşhir edeceğiz. Seçimin hemen ardından bunları sorgulayacağız, hesap verecekler. Partide mutlaka disiplini hâkim kılacağız. Kişisel hesaplarla politika yapanları uzak tutacağız. Tüm dünyada ve Türkiye’de rüzgâr sosyaldemokratlardan yana esiyor”
Ağyüz: “Kırgınlıkları bir kenara bırakalım”
CHP’li Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, CHP’nin güçlü bir şekilde yaşaması gerektiğini belirtirken, “CHP çatısı çökerse altında biz belediye başkanları, milletvekilleri ve parti yöneticileri kalmaz. Bu çatının altında partililerimiz ve bize umut bağlayan halkımız kalır. Bu nedenle CHP parlamentoda etkin bir şekilde temsil edilmeli. İş işten geçmeden önce kırgınlık, küskünlük bir kenara bırakılmalı. Herkes mahallesine, sokağına ve sandığına sahip çıkmalı. 5 gün kaldı, bu süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *