ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Hiçbir genel başkan makamına layık değil”

“Hiçbir genel başkan makamına layık değil”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
CHP Eski İl Başkanı Zihni Kutlar siyasi parti liderlerinin hiç birinin bulundukları mevkie layık olmadıklarını söyledi. Af yasasını da sert dille eleştiren Kutlar, Allah bile kendine karşı işlenen suçlara af edebileceğini, kulun kullara karşı işlediği suç
CHP Eski İl Başkanı Zihni Kutlar siyasi parti liderlerinin hiç birinin bulundukları mevkie layık olmadıklarını söyledi. Af yasasını da sert dille eleştiren Kutlar, Allah bile kendine karşı işlenen suçlara af edebileceğini, kulun kullara karşı işlediği suçları affetmeyeceğini söylüyor. Ama bunlar en acımasız suçları işleyenleri affediyor. Böyle bir şey olmaz diye konuştu.
Başbakan Bülent Ecevit'in af yasası mecliste kabul edildikten sonra içine sindiremediğini söylediğini hatırlatan Kutlar hem yasa tasarısını sundu, hem de taraftar olmadığını söyledi. MHP ise kendine mensup bazı insanların kurtulması için af yasasını kabul etti. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde böyle hukukun üstünlüğünü yok sayılmaz. Bir af kanunu böyle olmaz şeklinde konuştu.
“Bülent Ecevit hakiki devlet adamı değildir”
Başbakan Bülent Ecevit ile ilgili kararını 1974 yılında verdiğini ifade eden Kutlar şöyle devam etti: “Sayın Bülent Ecevit hakiki devlet adamı değildir. Bazı konularda iyi olabilir ama bazı konularda tam bir devlet adamı sayılmaz. 1994 yılında Ecevit Başbakan ben de İl Başkanıydım. 2 yasa çıktı. Biri siyasi partilere hazine yardımı, diğeri ise milletvekili maaşlarının arttırılması idi. O zaman mecliste 213 CHP'li vardı.
Ecevit milletvekillerinin maaşlarını arttırılması ile ilgili yasayı kabul etmezlerse istifa edeceğini söyledi. Ecevit'in bu tavrı Gaziantep'ten büyük tepki gördü. O sırada parti yöneticileri Dr. Beyhan Barlas, Hilmi Yetkin ve Mehmet Tekinalp bu tepkiyi anlatmak için Ankara'ya gidecekti. Benim de görüşümü almak istediler. Ben de 213 milletvekiline benim dediğimi yapmazsanız istifa ederim diyen bir kişiyi demokratik bir partilinin lideri olamaz demiştim. Bunun üzerine beni genel merkeze çağırdılar.
Gaziantepli Besim Üstünel o sırada Maliye Bakanıydı. 7 genel merkezde bakanlıkta bir toplantı yapıldı. Bana Ecevit için neden böyle konuştuğumu sordular. Ben de Ecevit gazetelerde yayınlanan maaşlarının artışı ile ilgili sözlerini söylemişse ve yanlış yazılmış da Gaziantep’e gider tüm partilileri toplar, görevimden istifa eder özür dilerim dedim. Bunun üzerine Ecevit sözlerinin doğru olduğunu söyleyince ben de sözlerimin doğru olduğunu söyledim.
“Mesut Yılmaz'ı lider olarak kabul etmiyorum”
ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın devlet adamı olamayacağını da kaydeden Kutlar, Mesut Yılmaz'da liderlik vasfı yoktur. Ama bir ile CHP ortaklık kurduğu sırada Erbakan, Çiller için Tofaş ve TEDAŞ konularında önerge verdi. Erbakan'ın planı anlayamayan Mesut Yılmaz yanlışlara karşı olduğunu söyledi. Dolayısıyla DYP ile ANAP'ın arası açıldı ve koalisyon bozuldu. Bir süre sonra da DYP ile RP ortaklık kurunca Mesut Yılmaz, Erbakan'ın oyununa gelmiş oldu. Devlet adamı ileriyi görebilmeli diye konuştu.
“Çiller çok ihtiraslı”
Kutlar, CHP Genel Başkanı Tansu Çiller’i ise çok ihtiraslı biri olarak değerlendirdi. Kutlar, Sayın Tansu Çiller, çok ihtiras sahibi bir politikacı. Türkiye ve toplumun geleceğinden çok kendini düşünen bir kişidir. Mevki ve makam için her şeyi yapabilir dedi.
“Bahçeli ağırbaşlı biri”
Devlet Bahçeli için diğer liderlere göre olumlu görüş belirten kurtlar şöyle dedi: “Devlet Bahçeli, Çiller, Yılmaz ve Ecevit'e göre daha olumlu. Ben Devlet Bahçeli'nin babasını da tanırdım. Ağırbaşlı bir politikacıdır. Az konuşuyor, yerinde konuşuyor ve genellikle de renk vermiyor.
“Altan Öymen Umut vaat ediyor”
Kutlar kendi partisinin CHP'nin genel başkanı için de, Baykal partiye büyük zarar verdi. Ancak Altan Öymen'in partiyi yeniden canlandıracağını umut ediyoruz. Daha tutarlı bir politika takip ediyor şeklinde değerlendirme yaptı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *