ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Hükümet gecikmesin”

“Hükümet gecikmesin”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Çıkmaz, devletin parasal teşviklerinin yerine ulaşamadığını ileri sürdü.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Çıkmaz, devletin parasal teşviklerinin yerine ulaşamadığını ileri sürdü.
Hükümetin gecikmesinin ekonomiyi giderek çıkmaza soktuğunu belirten Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, hükümetin gecikmesinden dolayı gerek içte, gerekse dışta ülke aleyhinde sorunlar çıkmaya başladığını vurguladı.
Sorunlara kalıcı çözüm getirecek genel tabanlı bir hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini savunan çıkmaz, ülkede ekonomi başta olmak üzere çözüm bekleyen çok sayıda önemli sorunlar bulunduğunu, ancak karar alacak bir icranın olmadığını vurguladı.
Sorunlara kalıcı çözümler getirecek geniş tabanlı bir hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini savunan Çıkmaz, ülkede ekonomi başta olmak üzere çözüm bekleyen çok sayıda önemli sorunlar bulunduğunu, ancak karar alacak bir icranın olmadığını vurguladı. Devletin ihracatçılara olan borçlarında derhal ödenmesini isteyen Çıkmaz şöyle dedi:
“Siyasetçiler kendi kişisel çıkarlarını bir kenara bıraksınlar da ülke çıkarları etrafında bütünleşip bir an önce bizi bu kaostan kurtarsınlar. Bugün iç borç başını almış gidiyor. Dış borçta aynı keza. Kısa dönem faiz ve rant gelirleriyle bu sorun çözümlenmez. Böyle devam ederse ikinci 5 Nisan Ekonomik paketi gündeme gelebilir. Bu zor günlerin bir daha yaşanmaması için şimdiden önlem alınmaya başlansın. Bu böyle gitmez” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *