ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet krizi had safhada!..

Hükümet krizi had safhada!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Hükümet sorunu her geçen gün biraz daha kilitleniyor. Hükümeti kurma görevi verilen DYP Genel Başkanı
Hükümet sorunu her geçen gün biraz daha kilitleniyor. Hükümeti kurma görevi verilen DYP Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çiller’in önceki gün bir araya geldiği ANAP lideri Mesut Yılmaz ile yaptığı görüşmeden de sonuç çıkmadı. Siyasi parti temsilcileri, Çiller’in hükümet kurmak amacıyla yaptığı girişimleri değerlendirdiler.

CHP İl Başkan Yardımcısı Neşet Uçar: “Aslında DYP ve ANAP hükümet kurma yönünde sürdürdüğü çaba hükümet kurmaktan öteye bir senaryodur. Yani belli kesimleri tatmin etmek için her iki tarafın bilinçli bir şekilde oynadığı oyundan başka bir şey değil. Eninde sonunda RP-ANAP koalisyon hükümeti kurulacaktır. Yılmaz ANAP’ta belli kesimlerin sesini kesmek için bu oyunu oynuyor. Sağda ilke ve ideolojileri aynı olan iki parti ülke çıkarlarını bir yana bırakıp liderlik kavgasına düştü. Bunlar ülkeye zarar vermekten başka bir şeyleri yok. Ayrıca ben milli mutabakat hükümetinin ülkeye faydalı olacağını sanmıyorum. Ama belli tutarlı bir programı olan azınlık hükümeti ülkeye faydalı olabilir. Hatta koalisyondan fazla iş yapar, etkili de olur”.

DSP Şehitkâmil İlçe Başkanı Mustafa Bozhüyük: “Çiller’in artık vakit geçirmeden iade etmesi gerek. Hatta daha önce görevi bırakması gerekiyordu. Fakat bunu yapmayıp kişisel çıkarları uğruna işi bu kadar uzattı. Kişisel çıkarların bu kadar ön planda tutulması gerek. Ülkenin şu aşamadan sonra kaybedecek zamanı yok. Ülke çıkarları için herkesin biraz özveride bulunması gerek. Niçin bu işi bu kadar uzatıyorlar. Bu Mesut Yılmaz veya Çiller olayı değil, bir ülke meselesi. Milletimizin huzuru ve güveni için DYP-ANAP-DSP koalisyon hükümeti kurulabilir. Ülkenin hükümetsiz kalması iyi değil.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *