ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Hükümet sorununu çözümlensin”

“Hükümet sorununu çözümlensin”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.33
Baro Başkanı Haşim Mısır, hükümet krizi nedeniyle mahkemelerin iş yükünü azaltacak ve etkinliğini artıracak yasaların gö
Baro Başkanı Haşim Mısır, hükümet krizi nedeniyle mahkemelerin iş yükünü azaltacak ve etkinliğini artıracak yasaların görüşülemediğini bildirildi.
Siyasi istikrarsızlık nedeniyle meclis gündeminin tamamen tıkandığı ve tüm yasaların beklendiğini kaydeden Mısır, “Hükümet krizi hayatın her alanını etkilediği gibi yargıyı da olumsuz şekilde etkiliyor. Kriz nedeniyle meclis çalışmıyor. Meclis çalışmadığı gibi bir yassa çıkartılamıyor. Örneği n bugün mahkemelerin iş yükünü azaltacak ayrı zamanda etkinliğini arttıracak yasalar tıkanan meclis nedeniyle görüşülemiyor. GB’yle ilgili uyum yasalarının çıkartılması gün geçtikçe yargının daha fazla tıkanmasına, hak etmediği güven bunalımına neden olmaktadır” şeklinde açıklamada bulundu. Kayıt dışı ekonominin kayıt yargıya neden olduğunu ifade eden Mısır, “Kayıt dışı ekonomi gibi, kayıt dışı yargı istemleri de kurumsallaşmaya başlamaktadır. 21. Yüzyıla hazırlanan Türkiye için siyasilerin yargı konusundaki vurdum duymazlıkları anlaşılmaz boyutta. Bu nedenle başta siyasetçiler olmak üzere herkesin yargı konusundaki reformları ciddiye almasının zamanı gelmiş ve geçmiştir” diyerek hükümetin biran önce kurulması istendi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *