ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet yara aldı

Hükümet yara aldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.29
Anayasa Mahkemesi’nin hükümetin güven oylaması, Çekiş Güç ve Olağanüstü Hal ile ilgili kararlarını iptal etmesi

Anayasa Mahkemesi’nin hükümetin güven oylaması, Çekiş Güç ve Olağanüstü Hal ile ilgili kararlarını iptal etmesi politikada çeşitli yorumlara neden oldu. RP’nin başvurusu üzerine alınan karar, koalisyonun işleyişinden rahatsız olan DYP’lileri de memnun etti. DYP’liler bir taraftan hükümeti bırakmak istemezken, diğer taraftan da ANAP lideri Başbakan Mesut Yılmaz’ın Çiller’e yönelik tavırlarından rahatsız.

DYP İl Başkanı Kemal Küçükcan:
“Koalisyon protokolü gözden geçirilmeli”

“Kararın geriye dönülü olmadığı için hükümet devam edebilir. Ancak toplum koalisyona şu anda kuşkulu bakıyor. Bu kararın sıkıntılı koalisyonun tekrar gözden geçirilmesini ve daha uyumlu bir pozisyona getirilmesini sağlayacağını umuyorum. Taraflar arasında güvene dayalı problemler var. Vatandaş da bundan olumsuz etkileniyor. Belki bu olay siyasi platformda geleceğe yönelik daha güzel olayların başlangıcı olabilir. Ben hükümetin devam etmesinden yanayım. Yalnız bugüne kadar yapılan yanlış ve hataların ortadan kalkacağı, toplumun gelecekte umudu olacak biri ANAYOL’un oluşmasını istiyorum”

ANAP İl Başkanı Şerif Başkülekçi:
“Hükümet devam edecektir.

“Meclis’teki muhalefet partilerinden bir an önce iktidara gelme hevesine kapılanlar var. Bu heveste olanlar her konuyu  istismar ederek, abartarak çeşitli yorumlar yaparak gayelerince ulaşma sarhoşluğuna kapılabiliyorlar. İlgili bilim adamlarının ve siyasi otoritelerinin de açıkladıkları gibi, Anayasa Mahkemesi’nin kararı hükümetin  düşmesini gerektirmez. Karar geriye dönük uygulanamıyor. Yani Çekiş Güç’ün kalması, Olağanüstü Halin devamı, dış ilişkiler hakkındaki gibi tüm kararlar geçerlidir. Konu açıktır. Ortağımızla ayaktayız. Hiçbir tereddüt yoktur. Tereddüt yaratanlar vatandaşın fikrini bulandırarak, bulanıklıkta av yapma çabasındadırlar. Hiçbir parti ve kişiler milletimizi hükümetsiz bırakmayacaktır. Bu millet kötü niyetin yol açacağı kaosa sürüklenmeyecektir.”.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *