ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Huzursuzluk dorukta

Huzursuzluk dorukta
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
DYP Gaziantep il teşkilatında iki haftadan beri huzursuzluk yaşanıyor. İl ve ilçe yöneticilerinin Genel Merkez tarafından
DYP Gaziantep il teşkilatında iki haftadan beri huzursuzluk yaşanıyor. İl ve ilçe yöneticilerinin Genel Merkez tarafından istifaları istenirken, yöneticiler istifa etmekte direniyorlar. Bu durumun daha ne kadar devam edeceği ise belli değil.

Genel merkezin fesih ile ilgili olarak Gaziantep il örgütüne herhangi bir yazı gelmediğini belirtirken, il ve ilçe yöneticileri bu durumdan son derece huzursuz olduklarını ifade ediyorlar.
Geçtiğimiz ay içerisinde, oy kaybının nedenlerini araştırmak üzere DYP Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Şeker’in Gaziantep’te yaptığı araştırmalardan sonra hazırlandığı rapor doğrultusunda il ve ilçe yöneticilerinin istifası istenildi. Yöneticilerin cevabı ise, “Biz istifa etmiyoruz, istiyorsanız teşkilatları feshedin” şeklinde oldu. Bundan sonra DYP Genel Merkezi’nden bir ses çıkmadı. Fesihle ilgili olarak Gaziantep’e ulaşan bir karar bulunmazken, böyle bir kararın alınıp alınmadığı da bilinmiyor. Mevcut belirsizlik ortamından son derece rahatsız olan DYP’li yöneticiler genel merkezin tutumuyla ilgili olarak konuluyorlar.”Milletvekillerine güçleri yetmiyor, bizi suçluyorlar”

Ali Koyuncugil (DYP İl Başkanı):
“Herşeyden önce oy kaybının sorumlusu bizler değiliz. Bu nedenle istifa etmeyeceğiz. O halde suçu neden üzerimize alalım ki! Oy kaybettirenler ortada. Gitsinler sorumlu kimse ondan hesap sorsunlar. Ama milletvekillerine güçleri yetmiyor, yetmeyince de teşkilatların omzuna biniyorlar. Böyle şey olmaz. Bunlar partiye zarar verir. Seçimle geldik seçimle gideriz”

“Benim ne suçum var”
Mehmet Bayrakçı (Şahinbey İlçe Başkanı): Herşeyden önce ben iki aylık bir başkanım. Eğer bir suçlu aranıyorsa bu iki aylık bir başkan olmasa gerek. O nedenle istifa etmiyorum, feshi de doğru bulmuyorum. Ayrıca bu yıl içerisinde il ve ilçe kongreleri yapılacak. Kongre öncesi fesih partiye zarar verir.

“Seçmen listemizi beğenmedi”
Niyazi Aydemir(Şehitkamil İlçe Başkanı): “Seçmenlerde teşkilatlar olarak gerekli çabayı gösterdik. Ama halkımız milletvekili aday listesini görünce, beğenmeyerek oy vermedi. Üstelik bazı adaylar da başka partiye çalıştı. Feshedilene kadar görevimizin başındayız, istifa etmeyeceğiz”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *