ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İlaca şok zam

İlaca şok zam
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Bu yılın ilk iki ayı içinde ilaç fiyatlarına yüzde 50 oranında zam yapıldığını belirten Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Üyesi Atilla Erbudak,
Bu yılın ilk iki ayı içinde ilaç fiyatlarına yüzde 50 oranında zam yapıldığını belirten Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Üyesi Atilla Erbudak, iki ay içinde ilaca yapılan yüzde 50 zammın çok fazla olduğunu vurguladı.
İlaç fiyatlarının 1994 yılında yüzde 60 oranlarında zam yapılırken, son iki ay içinde yüzde 50 civarında zam yapılmasının endişe verici olduğunu belirten Atilla Erbudak, “Fakir hastalar ilaca sürekli gelen bu zamlar bizim satışlarımızı da etkiliyor. Satışlar durdu. Ayrıca bu durum karşısında müşteriyi ikna etmekte güçlük çekiyoruz. İlaç lüks tüketim maddesi olmalı” şeklinde konuştu. “Eczacıların devletten 30 milyar alacağı car”
Gaziantep merkez ve ilçelerinde toplam 350 tane eczane olduğunu, bunların 1995 yılına ait olarak devletten 2 milyar lira ilaç parası alacaklarının bulunduğunu kaydeden Erbudak, Türkiye genelinde ise devletin eczacılara olan borcunun toplam 30 milyar lirayı bulunduğunu belirtti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *