ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Irak’a gitmeyin”

“Irak’a gitmeyin”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Kamyoncular Odası Başkanı Reslan Tabur, Irak’ta can güvenliğinin bulunmadığını belirtirken,
Kamyoncular Odası Başkanı Reslan Tabur, Irak’ta can güvenliğinin bulunmadığını belirtirken, şoförlerin üç-beş kuruş para için can güvenliğini tehlikeye atmamasını istedi.
Gaziantep’ten Irak’a mal götüren çok az kamyoncunun bulunduğunu ifade eden Kamyoncular Odası Başkanı Reslan Tabur, “Habur kapısı hiçbir zaman doğru dürüst çalışmadı. Her zaman sorun var. Diğer taraftan Habur’dan geçse bile Irak’ta can güvenliği yok. Bir tarafta Barzani, öbür tarafta Talabani var. Ayrıca PKK, Türkmenler ve Irak yönetimi de ayrı güçleri oluşturuyor. Kısacası bir ateş çemberi var. Üç-beş kuruş için savaşın olduğu bir ortama gidilmesi taraftarı değilim” dedi.
Körfez Krizi’nden bu yana kamyoncuların sıkıntılı günler yaşadıklarını ifade eden Tabur, “Kamyoncular sadece iç hatlara yük taşıyorlar. Onu da bulmakta büyük güçlük çekiyorlar. Nakliyatçıya gidiyor, biraz yükü alırken, biraz da yükü teslim ederken kesiyorlar. Sonuç da şoföre de bir şey kalmıyor. Şoförün hali perişan. İyi bir meslek, ancak son yıllardaki iş krizi mesleğin değerini düşürdü. Bugün her alanda şoföre ihtiyaç var” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *