ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İş Dünyası Endişeli!..

İş Dünyası Endişeli!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
GTO Meclis Başkanı Geylani:“Siyasilerden, (öncü ülke çıkarı) savunmalarını kanıtlamalarını bekliyoruz”
GTO Meclis Başkanı Geylani:“Siyasilerden, (öncü ülke çıkarı) savunmalarını kanıtlamalarını bekliyoruz”
GSO Başkanı Şerbetçi: “Belirsizlik yatırımlar önündeki en önemli engel”
Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Geylani ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Kamil Şerbetçi hükümet kurulmasında geç kalınmasının Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sorunların çözümünü geciktirdiğini savundular.

Mustafa Geylani, Türkiye’nin, arkasında halk ve parlamento desteği bulunan istikrarlı, uyumlu ve güçlü bir hükümete, her zamankinden daha çok ihtiyacı bulunduğunu söyledi.
Ülke sorunlarının uzun süreli siyasi belirsizliği kaldıramayacağını belirten Geylani, şöyle devam etti:
“Ekonomik, siyasi ve güvenlik sorunlarıyla karşı karşıyayız.
Parmağını taşın altına sokacak siyasetçiler arıyoruz. Siyasilerden, her fırsatta dile getirdikleri (Önce ülke çıkarları) savunmalarını kanıtlamalarını, Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamalarını bekliyoruz. (Önce ülke çıkarları) söyleminin sözde kaldığını görmek istemiyoruz. İç ve dış sorunların çözümü Türkiye’nin bir an önce güçlü bir hükümete kavuşmasını zorunlu kılıyor. Siyasilerden beklentimiz kişisel meseleleri bir yana bırakarak uzlaşmalıdır.

Yatırımlar Aksıyor
GSO Başkanı Kamil Şerbetçi de, Çözüm bekleyen ekonomik sorunların ve siyasi belirsizliğin, yatırımcıları yatırım yapmaktan caydırdığını vurgulayarak şunları anlattı:
“Türkiye güzel bir seçim yaptı. Seçmen hiçbir partiyi tek başına iktidar yapmadı. Ülkenin koalisyon hükümetiyle yönetilmesini istedi. Seçmen görevini yaptı, görevini yapma sırası şimdi parlamentoda. Ülkemiz daha fazla hükümet sorunu yaşamamalı. Çünkü siyasi belirsizlik yatırımları olumsuz etkiliyor., Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümünü güçleştiriyor. Çare uzlaşarak ülkeyi güçlü bir hükümete kavuşturmaktır. Türkiye’nin çıkarları uzlaşmayı, işbirliğini gerektirmektedir.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *