ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İstifalar dürüst ve samimi değil”

“İstifalar dürüst ve samimi değil”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
CHP eski il ve ilçe başkanları partili belediye meclis üyelerinin istifalarını tasvip etmediklerini belirterek,
CHP eski il ve ilçe başkanları partili belediye meclis üyelerinin istifalarını tasvip etmediklerini belirterek, istifaların çıkar ilişkilerinden kaynaklandığını ileri sürdüler. İstifaların partinin kimliği ile ilgisinin olmadığını, ancak yapılan bir takım yanlışlıkları da bahane ederek, bazı insanların bekledikleri bulamayınca partiden istifa ettikleri belirtiliyor.

“Kişisel çıkarları ağır basıyor”
CHP eski İl Başkanı Zihni Kutlar: “İstifaları anormal görüyorum. Bunlar kişisel çıkarlardan öteye bir şey değildir. Belediye başkanlarını bahane etmeleri de yanlış. Belediye banları örgütün zayıf olduğu an partiyle ilgilenir ve ilgisi ne ise onu söyler, yapılmasına katkıda bulunur. Partinin güçlenmesi için çaba sarf ederler. Bu da partinin işine karışmak değildir. CHP örgütü asla belediye başkanlarının güdümünde değildir. CHP örgütü asla belediye başkanlarının güdümünde değildir. Üstelik sosyaldemokrat belediye başkanları bu kente şehircilik açısından çok büyük hizmetler yapmışlardır. Onları böyle basit şeylerle suçlamak doğru değil. Burada milletvekili aday belirlemesinde yanlışlık yapıldı, huzursuzluğun bir çoğu da buradan kaynaklanıyor. Fakat bunlar aşılacak.”

“Meclis üyeliğinden de istifa etsinler”
CHP eski İl Başkanı Eray Tatar: “Partiden istifa edenlerin gerçeklerini haklı bulmuyorum. Seçim süreci içinde genel merkezden kaynaklanan milletvekili adayı belirlemesi gibi bir takım hatalar yapılmış olabilir. Ancak bunu o zaman içine sindiren arkadaşlar partide kalmışlar sindiremeyenler ise istifa etmişlerdir. Dolayısıyla partide kalan insanlar üyesi oldukları partiye de çalışmak zorundalar. Aksini yapmak hem disipline, hem parti ahlakına sığmaz. Böyle hareket içinde olanların disipline verilmesi gayet doğaldır. Savunma yapamayacakları için partiden istifa ediyorlar. Yavuz hırsız misali hem suçlu hem güçlü olmaya çalışıyorlar. İstifa ederken bir takım kişileri suçlayıp gidiyorlar. O zaman bu insanlar seçilmiş ise seçildikleri görevlerden de istifa etmeliler. Çünkü onlar CHP’nin oyları ile o makam ve mevkilere geldiler. Dürüst ve samimi istifa o şekilde olur. Üstelik CHP’nin bittiğini söylemek hiç mantıklı bir değerlendirme değil. CHP en geç 1-2 yıl için de toparlanıp kendine gelecektir.”

“Kimin ne yaptığını herkes çok iyi biliyor”
CHP Şahinbey eski İlçe Başkanı Lütfü Demir: “İstifaları doğru bulmuyorum, iyi bir hareket değil. Partimizin özellikle bu dönemde birliği, berberliğe ve dayanışmaya ihtiyacı var. Böyle bir dönemden yapılan istifaları doğru bulmuyorum. Bu siyasi ahlaka sığmaz
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *